Бахматюк встиг продати недобудований корпус на двох гектарах у Києві перед тим, як його забрав суд

Bahmatuk-Oleg11-1Суд визнав недійсним продаж об’єкта незавершеного будівництва, що займає 1,82 га на вул.  Кільцевій, 1, Компанії «Райз» і подальший перепродаж його фірмі «Бифлай». Про це свідчить постанова Вищого господарського суду України від 19 листопада 2013 року.

ФДМУ у 1997 році за 649 тис грн. продав недобудований господарський корпус з блоком соціально-культурного призначення загальною площею 6278,2 Спільному українсько-британському підприємству у формі ТОВ «Райз-Інвест».

У 1998 році «Райз-Інвест» продав об’єкт ПП «Агропостачання», яке через місяць перепродало його ЗАТ «Компанія «Райз», яка зобов’язалася завершити будівництво спочатку до 2005 року, а потім до серпня 2011-го. Зауважимо, що компанії було заборонено продавати об’єкт і ділянку до завершення будівництва і введення його в експлуатацію. Проте у грудні 2011 року компанія «Райз» продала приміщення ТОВ «Бифлай».

У червні 2012 року Фонду держмайна перевірка виявила, що об’єкт незавершеного будівництва демонтовано. Прокурор звернувся до суду, заявляючи, що компанія «Райз» не виконала своїх обов’язків, а продаж фірмі «Бифлай» – незаконний.

Суд задовольнив позов прокуратури. Він мотивував своє рішення тим, що компанія «Райз» у встановлений строк не завершила будівництва, чим порушила умови договору. Крім того, не ввівши об’єкт в експлуатацію, фірма продала його, хоча законом передбачена пряма заборона таких дій.

Основним власником ПАТ «Компанія «Райз» є кіпрська компанія «UkrLandFarming PLC», яка належить Олегу Бахматюку.

ТОВ «Бифлай» з літа цього року припинило своє існування. Головою ліквідаційної комісії була засновниця і директор фірми Тетяна Хчоян.

 

Наші гроші

1 363 просмотров

Добавить комментарий