Тендерну палату звинувачують у монополізації тендерних закупівель

Свавілля у сфері тендерних закупівель пов`язане з монопольним становищем Тендерної палати України, вважають в Асоціації міст України. Будучи громадською організацією, ТПУ має повноваження, що дозволяють їй контролювати процес закупівель на будь-якому етапі й підключати до укладання договорів близькі до неї комерційні структури.
ТПУ фактично управляє діяльністю створеної при Рахунковій палаті Міжвідомчою комісією з питань державних закупівель, що має необмежені арбітражні повноваження. Як вважають в Асоціації міст України, той факт, що до складу комісії входять три представники від ТПУ, тоді як від інших організацій — Рахункової палати, Держказначейства та ін. — усього по одному представнику, красномовно свідчить про вагомість повноважень палати.
До того ж, прописаний у законі порядок оскарження процедур закупівель передбачає, що копія претензії або позовної заяви в обов`язковому порядку повинна пред`являтися в ТПУ. Це, як підкреслюють в Асоціації міст, зайвий раз говорить про монопольне становище Тендерної палати.
Детальніше читайте у статті Володимира Пискового «Угода після тендера?» у свіжому номері «ДТ».

831 просмотров

Добавить комментарий