Цього року «Європейське консалтингове агентство» «видоїть» з Харківської області близько 30 млн

Як повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв, виступаючи на активі Шевченківського району області, сьогодні на рахунках держказначейства для потреб області знаходиться 480 млн. гривень державних субвенцій. Але поки скористатися ними доволі складно, повідомляє офіційний сайт Харківської обласної державної адміністрації.
Як пояснив Володимир Бабаєв, на сьогоднішній день відсутні відповідні накази профільних міністерств і не затверджені порядки використання коштів.
Крім того, підкреслив перший заступник голови облдержадміністрації, існує проблема з проведенням тендерів.
Специфіка проведення торгів така, що організації і установи, які фінансуються за рахунок бюджетних коштів, вимушені звертатися до посередницьких послуг єдиної в Україні приватної структури — ТОВ «Європейське консалтингове агентство».
Справа в тому, що на сьогоднішній день лише портал «Державні закупівлі України», яким володіє «агентство», відповідає вимогам Закону щодо оприлюднення інформації про державні закупівлі в мережі Інтернет. Таким чином, ТОВ має монополію в Україні на розміщення інформації про державні закупівлі.
Крім того, Закон надав право ТОВ «Європейське консалтингове агентство» працювати за «власним регламентом»- встановлювати ціни на розміщення інформації про торги. Якщо інформація не буде розміщена в мережі Інтернет, торги відміняються. ТОВ «Європейське консалтингове агентство» в обмін за розміщення інформації вимагає оплату до 1% від суми закупівлі за тендерну документацію і супровід виконання договору.
Таким чином, Харківська область заплатить приватній структурі ТОВ «Європейське консалтингове агентство» близько 30 млн. гривень.
Нові правила тендерних закупівель привели найважливіші сфери життєдіяльності області в критичний стан, підкреслив Володимир Бабаєв. Він також повідомив, що сьогодні на Харківщині необхідно терміново проводити близько 4000 тендерів по закупівлях товарів і послуг за бюджетні кошти.
«Ситуація з тендерами відома в Києві, але з невідомих мені причини нічого для виправлення ситуації не робиться», — підкреслив В.Бабаєв.

Офіційний сайт Харківської обласної державної адміністрації

868 просмотров

Добавить комментарий