Діти м.Рівне залишились без харчування на місяць через закон про держзакупівлі

Минулої п’ятниці у загальноосвітніх закладах Рівного відмінили харчування учнів початкових класів та дітей пільгових категорій. Як пояснив начальник міського управління освіти Віталій Новак, все це сталося через те, що з 1 березня вступив у дію новий Закон України “Про закупівлю товарів, робіт та послуг за державні кошти”.
— Цим законом передбачено проведення тендера на закупівлю продуктів у Києві, — пояснює пан Новак. — Такі відкриті торги мали відбутися 2 квітня, та цього не сталося через те, що не було претендентів. Адже це дуже дорого.
Пан Новак зауважив, що з управління освіти 13 квітня надіслали матеріали у Київ у Міжвідомчу комісію з питань державних закупівель для погодження процедури закупівлі в одного учасника.
— Тобто, щоб ми мали право на місці визначати підприємця, який організовуватиме харчування в школах, — наголошує начальник.
Ці матеріали мали розглядатися впродовж місяця, та на прохання керівництва міста, області до них звернулися раніше.
У школах міста навчається понад 9 тисяч учнів початкових класів та дітей пільгових категорій. Харчування для учнів початкових класів становить 1,10 грн, для пільгових категорій — 2,50 грн.

Оксана МИРОНЧУК, «Рівненська газета»

945 просмотров

Добавить комментарий