СБУ отримала ляпаса від українського тендерного спрута

Як повідомляє сайт Майдан, спеціальна контрольна комісія по питаннях держзакупок при Рахунковій палаті розіслала власне „рішення”, яким класифікувала як „незаконну” спробу СБУ дати оцінку технічній відповідності сайту zakupivli.com, який претендує на право одноосібної монополії на оприлюднення оголошень про проведення тендерів.
Цікаво що монопольне право на розміщення інформації цей сайт отримав не без сприяння тої ж СБУ, яка у свій час все таки активно не заперечувала „задовільність” його технічного рівня. Після вступу в дію 17 березня нового Закону про Державні закупівлі цей сайт і бізнес структури, які його обслуговують виявилися монополістами на розміщення інформації про тендери. Ця монополія окрім всього іншого почала виливатися в конкретні фінансові побори для державних організацій, які мають намір проводити тендери.
Не виключено що СБУ, як державна установа також зіткнулася з усіма незручностями роботи з тендерним монополістом. Однак „дитя” , породжене у свій час за допомогою цього ж СБУ, яка раніше не допускало до такої діяльності інші сайти, дало „матірній установі” прилюдного ляпасу.
Врешті решт, такі дії спецкомісії, пише видання „є свідченням прогресуючого паралічу влади в Україні. Ні оголошення російської мови регіональною, ні феодосійські ігрища навкруг НАТО не є ще реальною загрозою розпаду української влади. Розпад починається тоді, коли вертикаль державної влади виявляється повністю нездатною реагувати навіть на ті проблеми, які хвилюють самих державних службовців”
Згідно закону про держазукупівлі, який увійшов у дію 17 березня цього року, контроль за проведенням цих закупівель передається начебто Верховній Раді та «громадським організаціям». Критики нововведення звертають увагу що нова система „контролю” де факто виявилася незалежною як від парламенту так і від громадськості. Підтвердженням цьому є активна робота даного органу при відсутності працездатної Верховної Ради і блокування доступу до контролю за тендерами громадських організацій, роль яких імітують декілька взаємопов’язаних між собою квазігромадських утворень контрольованих таким собі дуже спритним до бюджетних грошей дядечкою — Антоном Яценко.
Повний текст статті

1 091 просмотров

Добавить комментарий