Про корупційні схеми Катерини Чижмарь з Мін'юсту

Chizhmar-Katerina1-300x224

 

 

У світлі задекларованого очищення влади викликає вже навіть не занепокоєння, а відверте обурення те, як вибіркова «люстрація» і вибіркова ж боротьба з корупцією перетворилися з винятків на правило.

Безумовно, якщо говорити без іронії, то яке ще міністерство, як не Міністерство юстиції (Justitia – Справедливість), покликане забезпечувати справедливі підходи в державотворенні? І як інакше, коли не по-справедливості, ми зможемо «жити по-новому» й повернути хід історії в омріяному й уже вистражданому руслі?

Як відомо, історія завжди є втілена в персоналіях. Останні в нашому земному бутті рідко коли бувають виключно позитивними. Проте є випадки, коли доводиться говорити навіть про неоднозначність, а про безспірний негатив. У тому ж таки Міністерстві юстиції – зокрема, у вкрай важливій для громадянина сфері нотаріату.

Здавалося б, мали б назавжди відійти в минуле бездіяльність попереднього керівництва департаменту нотаріату і фінансового моніторингу – разом із відданою режиму Януковича його очільницею Катериною Чижмарь. Однак останні активні рухи навколо її постаті свідчать про зворотнє.

Катерина Чижмарь, яка упродовж своєї кількарічної роботи відзначилася невгамовними поборами за отримання нотаріальних свідоцтв, зведенням рахунків із неугодними нотаріусами, непримиренністю до інакомислення і мстивістю, яка з лихвою компенсувала відсутність професіональних якостей, – нині виринає на гребінь «нової» хвилі юстиції. Особі, яку з об’єктивних причин важко назвати фахівцем і реформатором, сьогодні міністерство довірило підвищувати кваліфікацію українських нотаріусів. На платній, безумовно, основі.

Обурює та безстрашність, з якою в приміщенні Міністерства розташувалася й живиться регулярними добровільно-примусовими внесками нотаріусів приватна структура (громадська організація)  з гучною назвою «Інститут теоретико-правових досліджень у сфері юстиції», очолюваний Катериною Чижмарь. Привертає до себе увагу частотність проведення платних «науково-практичних конференцій», «семінарів», організованих «інститутом» пані Чижмарь.

Так у період з 27 лютого до 27 березня 2015 року включно організовано три такі заходи: два в Києві й один у Львові. Проведення останнього, 27 березня, анонсовано в приміщенні Міністерства юстиції по вул. Артема, 73. Вартість участі в конференції становить від 320 до 370 гривень за особу, які нотаріусам велено перераховувати на розрахунковий рахунок фізичної особи-підприємця  Вільбой Майї Людвигівни !!!

При цьому сама Катерина Чижмарь – на гербовому бланку Міністерства юстиції України як виконуюча обов’язки директора Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників юстиції – розсилає всім начальникам головних територіальних управлінь юстиції в Україні листа повідомлення від 3 березня 2015 року за № 68 із «планом-графіком» проведення організованих нею та п. Вільбой «конференцій».

Лист закінчується окремим абзацом, де коротко і ємко проступає його мета: «Прошу довести зазначену інформацію до відома приватних і державних нотаріусів».

Активність корупційних дій Катерини Чижмарь, як і поступливість її планам та намірам з боку керівництва міністерства, – просто вражає. І якщо біля дарованої їй посади «директора Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників юстиції» незабаром зникне прикладка «в. о.», мабуть, ніщо не стримає її нового «поступу». Але з упевненістю можна сказати, що будь-яка дія викликає протидію.

На жаль, цей урок досі не засвоєно можновладцями, які надто швидко втратили повагу і вдячність народу, який привів їх до влади саме з вимогою «жити по-новому».

Микола Гончаренко, для Національного бюро розслідувань України

1 502 просмотров

Добавить комментарий