Олександр Домбровський: протягом липня-серпня ми провели 146 тендерів, але до сьогодні ТПУ не прийняла ніяких рішень

Політичний безлад – кінець виборів, формування парламентської коаліції – супроводжує початок цьогорічного опалювального сезону.

– Черговим «наїздом» на Вінницьку область стало засідання уряду 10 жовтня, – сказав губернатор Олександр Домбровський на виїзній нараді ОДА у Хмільнику 11 жовтня. – Змішали все – осінь, політику, вибори, ЖКГ... Очевидно, за те, що Вінниччина проголосувала не так, як комусь хотілось у Кабміні. Хоч на засіданні нас жодного разу не згадали у негативному плані, навпаки, по 7 позиціях відзначили позитивно. Наприклад, по модернізації теплових мереж ми провели конкурси, знайшли співфінансування, але замість обіцяних бюджетних коштів отримали нуль! Очевидно, такий же нуль залишиться і до кінця року. Такої «фінансової диверсії» у нас ще не було! Протягом липня-серпня ми провели 146 тендерів, але до сьогодні Тендерна палата не прийняла ніяких рішень – і Кабмін на це ніяк не прореагував! Спроби Кабміну залишити 1,7 млн. вінничан без тепла, зробити їх заручниками бездарної політики Києва – це повний «безпредєл» і аморальність!

I все ж, як запевнили нас керівники управлінь області, Вінниччина до початку опалювального сезону готова. Роман Аксельрод, начальник обласного управління ЖКГ, повідомив, що за рахунок власного фінансування і залучення кредитів по об’єктах ЖКГ прокладено 9,3 км тепломереж з попередньо ізольованими трубами (втричі більше, ніж у минулому році), капітально відремонтовано 14 котелень, оновлено 18 котлів, замінено 36 км водогінних і 18 км каналізаційних мереж. Як тільки протягом 3-х днів (з 15 жовтня) температура повітря буде на рівні +8 градусів – у домівки вінничан без затримок підуть тепло і гаряча вода. Щоправда, до кінця не вирішені проблеми теплопостачання на об’єктах у Бершадському, Калинівському, Оратівському, Чернівецькому, Чечельницькому, Літинському, Шаргородському районах і в м. Могилеві-Подільському. Не будуть укладатись договори на опалювальний новий сезон, доки населення і підприємства не виплатять борги за спожитий газ. Найбільші боржники – ДП «Вінницькі теплові мережі» і «Вінницяміськтеплоенерго» – по 2,4 млн. грн., «Хмільниктеплокомуненерго» – 568 тис. грн.

Окреме завдання перед учасниками наради поставив голова облради Григорій Заболотний. На Вінниччині, де сільського населення більше, ніж міського, головам райрад і сільським головам необхідно готувати документи не тільки на газифікацію сіл, а й на сільські дороги, водогони, каналізацію, на застосування альтернативних джерел енергії і тепла, щоб життя сільського люду стало комфортнішим.

Розпорядженням міського голови Володимира Гройсмана створений оперативний штаб, який котролюватиме початок опалювального сезону у Вінниці. Першими до тепла і гарячої води підключені лікарні, пологові будинки і майже 80% шкіл і дитячих садочків. Протягом десяти днів – починаючи з 15 жовтня – будуть підключені всі житлові будинки.

У березні цього року Кабмін прийняв постанову, згідно з якою Тендерна палата і приватна «Європейська консалтингова компанія» після проведення тендеру протягом 10 днів повинні оголосити його результати. Учасники наради у Хмільнику розповіли, що приїжджали туди не раз і заставали одне і те ж – у консалтинговій компанії нема електроструму, комп’ютери не працюють! О 13 год. приходить електрик, включає на щитку рубильник... співробітники спокійно п’ють каву і через годину рубильник відключають. Люди, котрі приїжджають з усієї України, обурюються, але вмить з’являється озброєна охорона і всіх виставляє. Замість 10-ти днів ці приватні «консультанти» вже 3-й місяць тримають документи про тендер, не ставлять печатку, таким чином не допускаючи використання бюджетних коштів. Нахабно і просто...

Iрина ЗОНОВА, 33 канал

863 просмотров

Добавить комментарий