Укрпошта по-новому віддала 6,7 мільйона менеджерам Януковича

zolotiy-baton-Yanukovicha1-500x374

 

«Укрпошта» за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «Анте медіам» на послуги з надання доступу до банку даних через канали передачі даних впродовж березня-грудня 2015 року на суму 6,7 млн грн.

Про це пише сайт «Наші гроші» з посиланням на «Вісник державних закупівель».

Акцепт по торгам було зроблено ще у березні, однак через оскарження торгів фірмою «Де ново» у Антимонопольному комітеті процедура затягнулась.

«Де ново» жалілось на те, що її заявку вартістю 6,06 млн грн, тобто дешевше від переможця, було відхилено з формальних підстав — не усі сторінки заявки були з печатками, було пронумеровано не сторінки а аркуші заявки, тощо.

АМКУ став на бік «Укрпошти» і відхилив скаргу, дозволивши держкомпанії укласти угоду з «Анте медіам» на послуги «Платформи приватної хмари».

«Укрпошта» почала платити «Анте медіам» за послуги «хмари» з 2013 року, коли почав працювати дата-центр «Парковий» у будівлі на Парковій алеї поряд з Верховною Радою. Цю споруду почала зводити у 2011 році фірма «Амадеус ко» з групи Януковича, яка тоді була основним власником фірми «Анте Медіам».

У 2013 році послуги «Анте медіам» коштували «Укрпошті» 7,95 млн грн. за півроку, за весь 2014 рік — 17,1 млн грн.

До втечі Віктора Януковича з України «Анте медіам» мало засновниками Олександра Хом’яка і британську компанію «Fineroad Business LLP», пов’язану з оточенням Януковича.

Після Майдану стало відомо, що «Анте медіам» перереєстрували на її директора Віталія Філатова, фірму «Топ системс» замдиректора «Паркового» Дениса Бурдука та «DB Venture Investments ltd» (Кіпр).
Філатов тоді не зміг пояснити, звідки він взяв гроші на придбання частки у цьому проекті. Статутний «Анте Медіам» становить 150 млн грн, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

1 365 просмотров

Добавить комментарий