У Харкові пройде Всеукраїнський круглий стол, де обговорюватимуть новий антикорупційний закон про держзакупівлі

25 жовтня о 10.00 у Харкові ХНУ ім.В.Н. Каразіна (пл. Свободи, 4) відбудеться Всеукраїнський круглий стол на тему: “Реформування державних закупівель: змінимо Закон разом”.

Вся країна усвідомлює необхідність реформування державних закупівель, важливість пошуку оптимальної моделі цієї сфери. Але через корупцію уряд та президент поки що не в змозі зробити цей важливий крок. Тому завдання неурядових організацій та фахівців – спільними зусиллями розібратись у ситуації, яка склалась, зробити висновки, й визначити позитивне і негативне для суспільства та економіки в цілому.

Перед парламентарями VI скликання стоять важливі питання. Чи треба просто змінити деякі деталі у законі про держзакупівлі? Чи зробити невеликий косметичний ремонт край непрозорої та заплутаної системи? А може, змінити її докорінно?

Організатори пропонують громадськості взяти участь у підготовці проекту Закону про держзакупівлі, який буде направлено до Верховної Ради, Кабміну та народних депутатів України. 25 жовтня у обговоренні реформи Закону візьмуть участь також провідні спеціалісти у сфері держзакупівель: фахівці Антимонопольного комітету України, Контрольно-ревізійного управління, Державного казначейства України, Рахункової палати України, представники політичних партій та громадських організацій, Міністерства фінансів і Міністерства економіки. Очікується участь і політв’язня, редактора Інтернет — видання Sprotiv.org Вадима Гладчука, якого на 16 діб кинули за грати, за сфабрикованою на замовлення президента Тендерної палати, народного депутата Олександра Ткаченка кримінальною справою.

Головний редактор журнала «Редукціон» Владислав Зубар, якому через професійну діяльність погрожував прес — секретар Тендерної палати Андрій Васейко, переконаний, що необхідно шукати оптимальну модель реформування держзакупівель сьогодні. І пояснює, звідкіля бере виток ідея написання проекту закону про держзакупівлі:
– Я вважаю, що не повинно бути половинних мір у вирішенні проблеми держзакупівель. І внесення чергових поправок у існуючий закон не допоможе, коли прогнила вся система. Зрозуміло, що необхідно прийняти якісно новий закон про держзакупівлі. Тому ми взяли на себе ініціативу, сміливість запропонувати підготовлений разом з експертами законопроект на розгляд уряду.

По закінченні круглого столу відбудеться прес-конференція головних учасників Круглого столу, дебати та практичний семінар.

Запрошуються представники ЗМІ на підсумкову прес-конференцію 25 жовтня о 16.00 у ХНУ ім.В.Н. Каразіна (пл. Свободи, 4), головний корпус. Телефон для акредитації журналістів 8-067-5703246

Sprotiv.org

911 просмотров

Добавить комментарий