Наливайченко звинуватив Ігоря Кононенка з Блоку Петра Порошенка у відмиванні брудних коштів

Nalivaichenko-Valentin9-500x299

 

 

Екс-голова СБУ Валентин Наливайченко заявив, що сьогодні є можливість не допустити появи в Україні «нового Лазаренка», маючи на увазі нардепа від БПП Ігоря Кононенка, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Про це він заявив під час засідання парламентського комітету з питань запобігання корупції, представляючи нові докази причетності Кононенка до виведення коштів на рахунки офорних компаній на Віргінських островах.

«Схеми відмивання грошей у владі – перед вашими очима. Те, що оприлюднили незалежні українські журналісти є предметом звернення. Жодна акція не привернула уваги влади. Крім тієї схеми, яку журналісти викрили, за час поки ми з вами збиралися, викрита наступна схема тієї самої групи під керівництвом тих самих людей. Викрита британськими журналістами. І ці документи долучені. Офшор має з’язок з офшором „Ерніон“, ось вона, перед вами, депутати і журналісти. Наскільки небезпечний картель політичної корупції, що виводить і розкрадає гроші. Він сильний бо перебуває у владі. ГПУ поки що не реагує. Звертаюся, щоб порушити кримінальне провадження», — заявив Наливайченко.

«Я думаю, настав час діяти в Україні. В чому сенс проблеми? Британський журналіст наводить схему з „Інтрако“ розкрадання менеджментом грошей. Це не один офшор „Інтрако“, а з ним угода „Ерніон“ із залученням людей у вищих ешелонах української влади. Відмивання грошей і викрадення з України — це предикативний злочин. Має бути в нас кримінальне провадження і розслідування. Без нього буде черговий Лазаренко», — додав він.

«Іноземні слідчі просять порушити в Україні кримінальне провадження. Треба повернути гроші у бюджет. Останнє: небезпечні є ті обсяги грошей, які викрадаються з України. Одна платіжка – 300 тис. 200 тис. доларів – один день — один переказ. Настав час розсекретити інформацію на цих серверах, подивитися, скільки десятків і сотнів мільйонів доларів викрадено з України. Заморозити рахунки і повернути гроші. Вимагати арешти рахунків. Український Держфінмоніторинг про справжніх бенефеціарів цього „Інтрако“ і „Орніону“ відкрити. І виходити на притягнення до відповідальності», — резюмував екс-глава СБУ.

Нагадаємо, в кінці серпня 2015 року Наливайченко звинуватив так званого «смотрящего» БПП Кононенка у фінансових оборудках з виведенням коштів за кордон. Він також продемонстрував документи, які начебто підтверджують переведення коштів на рахунки офшорних компаній на Віргінських островах, які координує «Укрпромінвест» його друга Порошенка.

1 551 просмотров

Добавить комментарий