ПРАЦІВНИКИ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ ЗВЕРНУЛИСЯ ЗА ЗАХИСТОМ ДО МВД, СБУ ТА ГЕНПРОКУРАТУРИ

Олександр ФЕДОРЕНКО, директор департаменту з питань державних закупівель Антимонопольного комітету України, офіційно звернувся до правоохоронних органів у зв’язку з отриманими 30.11.07 р. погрозами, пов’язаними з його професійною діяльністю. З цього приводу О. Федоренко зробив заяву, яку Прес-служба Комітету уповноважена довести до відома громадськості.

«Сьогодні я, директор департаменту з питань державних закупівель Антимонопольного комітету України Олександр Федоренко офіційно звернувся за захистом до Генеральної прокуратури, Служби безпеки та Міністерства внутрішніх справ України. Причиною мого звернення до правоохоронних органів є серйозні та небезпечні погрози, що надходять на мою адресу і пов’язані з моєю професійною діяльністю на займаній посаді.

Зокрема, 30.11.2007 р. о 18:19 на мій мобільний телефон надійшов дзвінок з номера 8-067-445-82-31. Людина, яка зателефонувала, представилася народним депутатом України Яценко Антоном Володимировичем та вимагала від мене пояснень з приводу розміщеної на веб-сайті Антимонопольного комітету інформації щодо спростування рішення, розповсюдженого та оприлюдненого невідомими особами від імені Міжвідомчої комісії з питань державних закупівель.

Йдеться про фальшиві рішення, які розповсюджуються нібито від імені Міжвідомчої комісії і щодо яких я звернувся до Генеральної прокуратури.

Людині, що зателефонувала, я відповів, що робочий день закінчився, я вже знаходжусь не на робочому місці і давати будь-які пояснення не можу. Утім о 18:20 мені знову зателефонувала та ж сама особа, вимагаючи, щоб в понеділок я звільнився з роботи і заявивши, що в іншому разі в мене будуть дуже великі неприємності. Крім того, дана особа відверто дала мені зрозуміти, що в неї є всі можливості сфабрикувати проти мене кримінальну справу і посадити мене за грати.

Маю зазначити, що дзвінки різного характеру надходили до мене з даного номеру і раніше, а Яценко А.В. я знаю особисто.

Тому я вважаю, що особа, яка зателефонувала мені і назвалася Антоном Володимировичем Яценко, може не тільки лобіювати інтереси Тендерної палати України, але й, як народний депутат, дійсно мати відповідні можливості.

Все це я вважаю тиском, пов’язаним з моєю професійною діяльністю, реальною загрозою, як для державного службовця. Дані дії перешкоджають моїй роботі на займаній посаді, створюють небезпеку моєму здоров’ю і життю.

Про дану ситуацію я доповів як керівництву Антимонопольного комітету, так і керівництву Міжвідомчої комісії з питань державних закупівель.

У цьому зв’язку, аби упередити можливі провокації, наслідки та небезпеку для власного життя з боку людини, що мені зателефонувала та інших по’язаних з нею осіб, я звернувся за захистом до правоохоронних органів та розраховую на їх захист. Вважаю також за доцільне довести зміст мого звернення до відома громадськості, аби будь-які подальші негативні дії щодо мене мали пояснення та сприймалися як провакації».

Офіційний сайт Антимонопольного комітету України

922 просмотров

Добавить комментарий