Лукаш поскаржилась президенту на тендерну палату

Член фракції Партії регіонів Олена Лукаш звернулась до президента, прем'єр-міністра, голови Верховної Ради та голови ЦВК з депутатським запитом щодо факту зупинення діяльності з впровадження Державного реєстру виборців.

«Як мені стало відомо, протягом останніх трьох місяців фактично зупинена діяльність з впровадження Державного реєстру виборців, метою якого є досягнення справедливого, чесного, об'єктивного проведення виборів в Україні на всіх рівнях та уникнення фальсифікацій», — йдеться у запиті.

За словами Лукаш, причиною таких дій є «штучно ініційовані позови» до Окружного адміністративного та Господарського судів Києва щодо організації закупівлі товарів та послуг зі створення АІТС «Державний реєстр виборців».

З такими позовами звернулися ТОВ "Науково-виробнича фірма «Українські національні інформаційні системи» (директор — Світлана Зварич) та Тендерна палата України.

"Не торкаючись питання можливої комерційної та політичної зацікавленості зазначених вище осіб, вважаю за необхідне зазначити, що будь-які судові спори не можуть бути причиною невиконання вимог закону про Державний реєстр виборців у частині впровадження АІТС «Державний реєстр виборців», — наголошує депутат.

Лукаш вважає абсолютно незрозумілим та помилковим замовчування з боку ЦВК факту неможливості впровадження Державного реєстру виборців, повідомляє УНІАН із посиланням на прес-службу партії.

«Доведення до відома громадськості та відповідних державних органів інформації про факти грубого втручання до цього процесу певних осіб, повинне сприяти вирішенню спірних питань», — заявила депутат.

«Замовчування в даному випадку тим більше не припустиме, оскільки ЦВК вже не змогла використати виділені у 2007 році бюджетні асигнування в сумі 14,211 млн. грн. на створення Державного реєстру виборців, внаслідок чого зазначені кошти списані в дохід державного бюджету», — додала вона.

Лукаш просить президента, прем'єра, голів Верховної Ради та ЦВК у межах їхніх повноважень використати всі можливі правові засоби з забезпечення належної реалізації положень чинного законодавства щодо створення в Україні Державного реєстру виборців.

Українська правда

897 просмотров

Добавить комментарий