Тендерна палата України оголосила війну журналістам та свободі слова

ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ ДО ЖУРНАЛІСТІВ УКРАЇНИ ВМО «Молодь — надія України»
На сайті скандально відомої спілки громадських організації «Тендерної палати України» вже третій місяць поспіль з’являються оголошення у яких містяться погрози про звернення до суду щодо публікацій та журналістських розслідувань про безпрецедентну аферу по прихватизації сфери державних закупівель.
В системі державних закупівель України розгортається справжня криза, що загрожує національній безпеці. Через впровадження останньої редакції Закону про держзакупівлі міністерство оборони не може купувати пальне для літаків (про що є відповідний лист до Кабміну), голова Фонду держмайна Валентина Семенюк заявила про зрив приватизації, державний Укрексімбанк — про втрату прибутків, керівництво Дніпропетровської області — про блокування тендерів, Укрзалізниця — про неможливість вчасного усунення наслідків природних лих… Три сотні держзамовників, учасників тендерів, освітян, медиків ще місяць тому направили відкритий лист Президенту України В.Ющенку з вимогою відмінити останній Закон про держзакупівлі та видалити Тендерну палату України з системи держзакупівель…
Інтернет видання «Електронний Урядник», «Громадський спротив України» та Інтернет – газета «Завтра» регулярно розміщують звернення представників органів державної влади та журналістські розслідування про кризу у сфері держзакупівель, що виникла через парламентську корупцію.
Найманий працівник ТПУ Андрій Васейко, перший віце – президент Тендерної палати України Антон Яценко щоденно обзвонюють друковані та електронні засоби масової інформації, ці та інші Інтернет – видання та шляхом шантажу і погроз судовими позовами та фізичним насильством вимагають зняття критичних публікацій про законодавчо закріплену тендерну аферу. Тим журналістів, кого не можуть залякати, пропонують зняти матеріали за іноземну готівку (називаються суми від 1000 доларів США).
Є припущення — Антон Яценко діє в інтересах осіб пов’язаних з криміналітетом, що намагаються усунути державний контроль в сфері державних закупівель.
Згідно висновків юридичного департаменту молодіжного об’єднання «Молодь – надія України» такі дії громадян Васейка та Яценка містять ознаки злочину передбачені статтею 171 Кримінального кодексу України «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів».
ВМО «Молодь –надія України» закликає журналістів не піддаватися тиску та повідомляти правоохоронні органи про випадки перешкоджання законній професійній діяльності журналістів з боку скандальновідомої спілки громадських організацій «Тендерної палати України» та її активістів Васейка та Яценка, повідомляє Громадський спротив України»

1 030 просмотров

Добавить комментарий