Антимонопольний комітет України визнав зловживання ТОВ «Європейське консалтингове агентство» монопольним становищем на ринку

Антимонопольний комітет України визнав зловживання ТОВ «Європейське консалтингове агентство» монопольним становищем на ринку з оприлюднення в мережі Інтернет інформації про закупівлю товарів, робіт та послуг за державні кошти. Порушника оштрафовано на 100 тис. грн.
Як повідомлялося, у квітні цього року Комітет рекомендував агентству-власнику інформаційної системи «Портал «Державні закупівлі України» припинити нав’язування замовникам додаткових консалтингових послуг. А також привести тарифи за розміщення оголошень до економічно обґрунтованого рівня.
Однак, незважаючи на запевнення у виконанні рекомендацій, монополіст продовжував неправомірні дії. Це підтвердили як чисельні скарги споживачів, так і власне розслідування Комітету.

У цьому зв’язку Комітет застосував санкції та зобов’язав порушника припинити подібні нав’язування. Тепер замовники зможуть відповідно змінити договори із агентством про надання інформаційних послуг і цим будуть усунені наслідки порушення.
«Високу міру відповідальності Антимонопольний комітет застосовує у виключних випадках. Але цього разу, через брутальне ставлення монополіста до вимог законодавства, та враховуючи суспільну значимість питання державних закупівель, ми абсолютно справедливо так жорстко покарали порушника, — прокоментував прийняте рішення Голова Комітету Олексій Костусєв. — Найближчим часом очікується поява нових інформаційних систем і вони складуть реальну конкуренцію на ринку. З тим, щоб прискорити це ми офіційно звернемося до Служби безпеки України, яка наразі їх тестує».
Разом із цим, Комітет вирішив порушити нову справу проти агентства за неподання необхідної інформації щодо вартісних розрахунків послуг, повідомляє прес — центр Антимонопольного комітету України

1 126 просмотров

Добавить комментарий