Дерибан по-новому? Помічник Кононенка увійшов до наглядової ради «Центренерго». Відео

Trygubenko-Kononenko1

 

Заступником голови наглядової ради ПАТ «Центренерго» призначений Олександр Візір, який працював помічником народного депутата з фракції БПП Ігоря Кононенка.

Про це повідомляється на сайті «Центренерго», повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Також до складу наглядової ради увійшли Євген Асташев, Віталій Денисенко, Ігор Малий і Юрій Тараканов.

Згідно з даними порталу «Посіпаки», Олександр Візір був помічником депутата Кононенка на платній основі.

«Центренерго» за даними співрозмовників «Української правди»входить в орбіту впливу Ігоря Кононенка.

Раніше ЗМІ повідомляли, що депутат від БПП Сергій Тригубенко, якого називають людиною Кононенка, контролює «Центренерго» і шахту Краснолиманська.

Сам Кононенко заперечує будь-яку причетність до неформального кураторства «Центренерго».

Як відомо, Фонд державного майна переніс приватизацію ПАТ «Центренерго» на 2017 рік.

Депутат від БПП Сергій Тригубенко раніше займався сільським господарством, зараз працює в екологічному комітеті парламенту.

«І з цього комітету аграрій Тригубенко тримає під контролем деякі прибуткові держенергоактиви — Центренерго і шахту Краснолиманська», — сказано на сторінці «Наших грошей» в facebook.

Наприкінці 2015 року компанія «Торгівельний Дім – Ресурс», пов'язана з на той час помічником нардепа Тригубенка Ігорем Тупіковим, без тендеру отримала замовлення від держкомпанії «Центренерго» на півмільярда гривень. Саме Тупіков значився серед засновників фірми.

Нікому невідома харківська компанія купувала вугілля для «Центренерго» у держшахти «Краснолиманська».

«Кілька підписів на парі папірців, і вугілля як і раніше їде з держшахти на держЕнерго, а от гроші за цей вугілля осідають на фракції БПП. Незграбність і масштаб схеми — Викторфьодрич плаче», — пишуть журналісти Наших грошей.

При цьому сам Тригубенко на питання журналістів «Наших грошей» заявив, що ні назва компанії «Торгівельний Дім – Ресурс», ні ім'я Тупікова йому нічого не кажуть.

Як йдеться у сюжеті програми, про вплив Тригубенко на Краснолиманську шахту заявляло і її колишнє керівництво.

«Потім все начальство дружно посадили і крики припинилися. Компанія помічника Тригубенка отримала своє замовлення. А потім і право видобувати вугілля на пластах шахти, віджавши це право у відомого вугільного бізнесмена Кузяри», — зазначають автори сюжету.

Крім того, як виявилося, зараз помічником міністра енергетика Ігоря Насалика працює Юлія Сьомик, яка раніше працювала помічником Тригубенка.

Журналістка Кристина Бердинських повідомила «Нашим грошам», що рідний брат нардепа Тригубенка Віталій є начальником управління Генпрокуратури з питань представництва інтересів громадянина або держави в суді, протидії злочинності та корупції на тимчасово окупованій території півострова Крим. Якщо взяти до уваги вплив Кононенка на ГПУ, це підтверджує тісний зв'язок Тригубенка з Кононенком.

Журналіст Андрій Самофалов зазначив, що серед помічників Сергія Тригубенка був Ігор Балабанов, який у 2015 році очолював «Центренерго».

 

1 457 просмотров

Добавить комментарий