Депутат від БПП Гліб Загорій викупив 8 квартир у бухгалтерки Луценка. Документ

Zagoryi-Glib2-500x281

 

17 жовтня 2016 року народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Гліб Загорій викупив 8 приміщень у Світлани Риженко, колишньої бізнес-партнерки родини генпрокурора Юрія Луценка.

Про це повідомляє Національне бюро розслідувань України з посиланням на дані реєстру нерухомості.

Йдеться про 7 квартир і одне нежиле приміщення у будинку по вулиці Еспланадній, 32, літ «В» у Печерському районі Києва. Раніше у вересні цього року весь будинок продавався за $5,3 млн.

Разом із тим у розпорядженні видання «Наші гроші» є витяг станом на 7 вересня 2016 року, згідно з яким власницею цієї нерухомості була Світлана Риженко, 67-річна жінка, яка мешкає в селі Зазим’я Київської області.

 

Zagoryi-Glib-kvartiri1

Ці приміщення здавало в оренду ТОВ "Бізнес-центр «Лотос», власником якого є Олександр Луценко – син генпрокурора. Раніше «Наші гроші» записали інтерв’ю зі Світланою Риженко, в якому жінка підтвердила, що володіє квартирами на Еспланадній.

Риженко придбала нерухомість на Печерську у 2009 році. Видання зазначає, що в інтерв’ю жінка не змогла переконливо пояснити звідки взяла кошти на придбання. Вона розповіла, що була бухгалтером ТОВ «Українські новітні телекомунікації», що належало родині Луценків, а перед тим працювала в Антимонопольному комітеті, де тоді також працювала дружина нинішнього генпрокурора Ірина Луценко.

Новий власник,  Гліб Загорій є власником фармацевтичної компанії «Дарниця», він називає себе другом Юрія Луценка. У фракції БПП входить в неформальну «групу Третьякова», до якої входить і Ірина Луценко.

24 жовтня депутат від БПП Сергій Лещенко заявив, що у Луценка є дорога нерухомість в центрі Києва, оформлена на бухгалтерку його дружини. Луценко назвав це «черговою фантазією» Лещенка і запевнив, що його родина не має стосунку до будинку.

Поки що декларація Гліба Загорія ще не опублікована. Він повинен до 27 жовтня, тобто у 10-денний термін, подати повідомлення про суттєву зміну в майновому стані.

Загорій входить до десятки найбагатших депутатів Ради зі статками 39 662 072 грн.

За інформацією Української правди, Загорій фігурував у справі про замах на вбивство своєї конкурентки – гендиректора компанії «Фармак» Філі Жебровської в 2009 році.

1 588 просмотров

Добавить комментарий