Шахрай Андрій Пишний з «Ощадбанку» реструктуризував у гривні борг у 345,3 млн доларів агрохолдингу Олега Бахматюка

Vab-Bahmatuka1

«Ощадбанк» погодився реструктуризувати кредитну заборгованість агрохолдингу «Авангард» Олега Бахматюка.

Про це йдеться в квартальному звіті холдингу, опублікування на Лондонській біржі, повідомляє hryvnia.org.

Згідно з документом, сума заборгованості буде конвертована в українську гривню за курсом 25,65 гривні за долар. Ставка, за якою буде погашатися кредит, становитиме 12,5% річних.

Термін погашення продовжений до 2022 року, а погашення тіла кредиту — до 2018 року.

У документі зазначається, що станом на 30 вересня, загальний борг компанії становив 345,3 млн доларів.

Як повідомлялося, Печерський суд Києва зобов'язав Державну виконавчу службу накласти арешт на рухоме і нерухоме майно бізнесмена Олега Бахматюка, а також на його поточні рахунки в банку «Фінансова ініціатива» і «ВіЕйБі Банк» на загальну суму 1,2 млрд гривень.

Раніше НБУ подав позови з метою стягнення боргу за договорами поруки двох кінцевих власників збанкрутілих банків: банк «Фінансова ініціатива» та «ВіЕйБі» Олега Бахматюка, а також банк «Фінанси та кредит» Костянтина Жеваго.

Ощадбанк (повна назва: Публічне акціонерне товариство «Державний ощадний банк України») — український банк, другий за розмірами активів та найбільший за кількістю відділень серед усіх банків України. Перебуває у державній власності. Станом на 1 січня 2016 року загальні активи банку становили 159 мільярдів гривень. Національна мережа банківського обслуговування Ощадбанку включає в себе близько 4100 відділень, понад 2000 банкоматів та понад 1000 інформаційно-платіжних терміналів.

Нагадаємо, що з березня 2014 року «Ощадбанк» очолює член «Народного фронту» чернівчанин Андрій Пишний, який став головою правління банку після того, як прем’єр-міністром України став інший «фронтовик» з Чернівців Арсеній Яценюк.

1 530 просмотров

Добавить комментарий