Суд заарештував $600 тис. сина Азарова на рахунках у Швейцарії

Azarov-wanted1-500x500

 

Печерський райсуд Києва заарештував 600 тис. франків (близько $600 тис.) на швейцарських рахунках сина екс-прем'єр-міністра Миколи Азарова Олексія.

Про це йдеться в ухвалі суду, оприлюдненій в Єдиному реєстрі судових рішень, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«Накласти арешт на рахунки компаній в банках Швейцарської Конфедерації, а також на залишок коштів на вказаних рахунках в сумі 0,6 млн. швейцарських франків та на видаткові операції по цим рахункам», — йдеться в судовому рішенні.

Олексію Азарову закидають одержання великих хабарів у той час, коли він працював народним депутатом України.

«Будучи службовою особою він одержав із невстановлених слідчим джерел вигоду майнового характеру у розмірі 7,7 млн євро, 600 тис. швейцарських франків, $500 тис., які ним розміщено в банківських установах Швейцарської Конфедерації, Італійської Республіки та Князівства Ліхтенштейн», — зазначається в ухвалі.

При цьому Азаров-молодший з метою приховати статки та їхнє походження упродовж 2012—2014 років задекларував свій сукупний дохід у розмірі лише 19,654 млн грн. Загалом арешт накладено на 10 рахунків.

1 179 просмотров

Добавить комментарий