Суддя Руслан Арсірій приховав маєток з капличкою під Києвом. Відео

Arsirii-Ruslan1

 

Суддя Окружного адміністративного суду м. Києва Руслан Арсірій не вніс у декларацію за 2016-й рік маєток під Києвом.

Про це ідеться у сюжеті програми «Наші гроші. Досудилися», повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Згідно з декларацією, дружина та теща судді у 2012-му році придбали маленький будиночок площею 65 кв. м у селі Іванковичі, що в 30 км від столиці. На його місці вже виріс в рази більший маєток з власною капличкою, майбутнім басейном чи ставком і супутніми спорудами. За версією судді, все це — реконструкція старого будинку. У той же час, сусіди стверджують, що маєток збудований ще три роки тому.

У відповідь на питання, чому будинок не задекларований, суддя заявив, що інформація в декларації повністю відповідає наявним у нього документам. «Там здійснюється реконструкція, — каже Руслан Арсірій. — В реальності є те, що зареєстровано в реєстрі. Це реальність. Те, що здійснюється реконструкція, вводиться в експлуатацію, — це ще не реальність. Це дії, які передують вводу в експлуатацію».

Суддя наполягає на тому, що не мав декларувати маєток попри те, що у формі електронної декларації є спеціальний розділ для об’єктів незавершеного будівництва. «Форма декларації передбачає вказувати не лише площу речей, що по документам, а відповідно і об’єкту незавершеного будівництва», — пояснює Роман Титикало, адвокат.

Старенький будинок разом з двома земельними ділянками площею 40 соток коштував суддівській родині майже мільйон гривень. У декларації за 2015 рік Руслан Арсірій зазначив, що разом з дружиною має $150 тис. готівки (понад 4 млн. грн.). А також мисливську зброю вартістю ще півмільйона.

Суддя стверджує, що всі ці статки він зміг заробити завдяки суддівській зарплаті.

1 219 просмотров

Добавить комментарий