Луценко анонсував подання на депутата з Опоблоку Юрія Бойко, причетного до бурових установок

Boiko-Yurii13

 

Генпрокурор Юрій Луценко має намір восени внести подання на зняття недоторканності з депутата Верховної Ради в справі про закупівлю бурових установок за завищеними цінами.

Про це він заявив у інтерв'ю «5 каналу», повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Генпрокурор зазначив, що колишній заступник голови Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України», син депутата Ради від групи "Партія «Відродження» Володимира Кацуби Олександр дав свідчення проти членів організованої групи, що заволоділа держкоштами в особливо великих розмірах при закупівлі 2 плавучих бурових установок у 2011 році.

«Ми зараз провадимо слідство згідно із цими показаннями щодо діючого народного депутата. Коли ця справа буде завершена, я піду (з поданням про зняття недоторканності) у Верховну Раду. Я думаю, що це буде восени», — сказав Луценко.

Прізвище депутата Ради генпрокурор назвати відмовився.

Раніше Генпрокуратура заявила, що слідство не встановило причетності співголови фракції «Опозиційний блок» у Верховній Раді Юрія Бойка до закупівлі в 2011 році за завищеними цінами плавучих бурових установок для державного акціонерного товариства «Чорноморнафтогаз».

1 073 просмотров

Добавить комментарий