Екс-мера Києва Черновецького оголошено у розшук

chernovetsky-babki

 

СБУ оголосила в розшук колишнього міського голову Києва Леоніда Черновецького. Екс-очільник столиці знаходиться у розшуку, як особа, яка переховується від органів прокуратури.

Таку інформацію опубліковано на офіційному сайті Міністерства внутрішніх справ в розділі про розшукуваних осіб, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Відповідно до даних МВС,  Черновецькому інкриміновано ст. 364, ч. 2 ККУ (зловживання владою або службовим становищем). Якщо в справі буде отримано судовий вирок, колишнього київського мера може бути  позбавлено волі на термін від 5 до 8 років.

Раніше ГПУ повідомила про підозру екс-меру Києва Черновецькому. Екс-очільника Києва звинуватили в незаконному вилученні і передачі особливо цінних земель в оренду. Як відомо, вказані землі було передано в оренду для здійснення незаконного будівництва, й як наслідок, на місці було знищено об’єкти археологічної спадщини.

Cлідчі Генеральної прокуратури України отримали дозвіл суду на затримання колишнього мера Києва Леоніда Черновецького . В ГПУ повідомили, що дозвіл на затримання Черновецького отримано із врахованням того, що підозрюваний ухиляється від слідства та його точне місцезнаходження не відоме.

У свою чергу Леонід Черновецький звинуватив в усьому своїх  колишніх колег  – голову Київської МДА Попова та секретаря Київради Герегу. Черновецький заявив, що на час підписання  рішення про передачу в оренду земель мерією вже керував Олександр Попов, а засідання Ради вела секретар Київради Галина

916 просмотров

Добавить комментарий