Роман Труба — це людина Пашинського, а не Турчинова, — Володимир Бойко

Pashinskyi-Sergyi-fuck1

 

Інтернет-ЗМІ активно обговорюють майбутнє призначення головою Державного бюро розслідувань Романа Труби, називаючи його людиною Турчинова. Дійсно, Порошенко дав вказівку комісії, що обирає голову ДБР, проголосувати за Трубу. Але Труба – це не людина Турчинова (хоча саме Турчинов дав Порошенку гарантії лояльності Труби), це – людина Пашинського.

Нагадую, що після втечі Януковича Турчинов став в.о. президента України, а Пашинський очолив при ньому Адміністрацію Президента й домігся призначення начальником Головного слідчого управління Генпрокуратури свого кума Ігоря Щербини (у Пашинського та Щербини давня історія відносин – ще з тих часів, коли заступник голови правління «Ощадбанку» Пашинський був арештований за розкрадання 4 млн. доларів і 1,7 млн. грн., але невдовзі вийшов на волю, оскільки справу розслідував слідчий Щербина). А вже Щербина підтягнув у Київ і за допомогою Пашинського влаштував на посаду начальника Управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури прокурора Пустомитівського району Львівської області Трубу.

Саме Труба, до речі, знімав арешт з рахунків Арбузова (точніше – домовлявся з суддею Печерського райсуду Підпалим про зняття арешту) та готував листи Генпрокуратури про те, що українська влада не має жодних претензій до Арбузова, Клюєва й Злочевського. Я в ті часи мав необережність очолювати Консультативну раду при Генпрокуратурі (був такий орган, що почив у бозі) і пам’ятаю, що Труба мав репутацію людини, яка відповідає за «обілєчіваніє» вигнанців.

Між іншим, начальником одного з департаментів майбутнього Державного бюро розслідувань Пашинський планує призначити колишнього військового прокурора сил АТО Костянтина Кулика, зокрема Кулик має взяти на себе розслідування злочинів, скоєних директором НАБУ Ситником. Кажуть, що Порошенко вже дав згоду на це призначення.

Тож можна не сумніватись, що сумувати найближчим часом нам не доведеться – видовища гарантовані.

Володимир Бойко, фейсбукНаціональне бюро розслідувань України

1 056 просмотров

Добавить комментарий