У #Кличко з`явилось власне «Межигір’я» під Києвом. Відео

Klichko-boss1-500x332

 

Мер столиці Віталій Кличко побудував собі садибу у Вишгородському районі поблизу села Лютіж на Київщині. Вона займає кілька соток прибережної зони, у такий спосіб київський голова порушив Водний та Земельний кодекси України, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Мер Києва придбав ділянку землі ще у 2011 році. На її території розташовані 15 споруд: будинок на 780 кв. м, гостьовий будинок, баня, будинок для персоналу, будиночок для охорони, споруди на березі тощо. Є і дебаркадер – так само, як і в «Межигір’ї» колишнього президента Віктора Януковича. Садиба Кличка огороджена парканом, який незаконно займає берегову лінію. Також обгороджена ділянка займає площу майже 10 га лісу.

Як зазначив екс-заступник головного архітектора Києва Віктор Глеба, «в оренду здали воду», оскільки декілька капітальних споруд розташовані в береговій зоні. Водночас капітальне будівництво ближче, ніж 100 метрів від води, порушує законодавство.

Коли журналісти намагались поставити меру питання про будинок в Лютежі, він сказав, що паркан на прибережній зоні був збудований до купівлі ним цієї ділянки. Коли паркан буде знесено, мер не повідомив.

Додамо, що ділянка в 10 га за інформацією Держслужби з питань геодезії, перебуває в суборенді у Василя Віталійовича Мельника. Його тезка у 2014 році був головою Вишгородської районної державної адміністрації Київської області. Орендує цю ділянку Василь Мельник у ТОВ «Вишгородселбуд» яке раніше було пов’язано з колишнім заступником Кличка, а нині главою ДП «МА» Бориспіль» Павлом Рябкіним. За документами, будинок на ділянці майже 800 кв. м належить Наталії Єгоровій, дружині Віталія Кличка.

953 просмотров

Добавить комментарий