#Насалик реконструює Калуську ТЕЦ за 1,4 мільярда перед приватизацією за мільйони

Nasalik-Igor2

 

Кабінет міністрів почав процес узгодження реконструкції Калуської теплоенергоцентралі вартістю 1,44 мільярда гривень.

Про це пише видання «Наші гроші».

Зазначається, що Міністерство енергетики та вугільної промисловості внесло до порядку денного урядового засідання 28 березня 2018 року проект розпорядження Кабміну про схвалення техніко-економічного обґрунтування реконструкції Калуської ТЕЦ. Поки що на офіційному сайті Кабміну відсутня інформація про прийняття цього рішення.

В пояснювальній записці Міненерго вказало, що Калуська ТЕЦ є основним джерелом електроенергії для м. Калуш, але її ресурс відпрацьований, а обладнання морально та фізично застаріло. Також ТЕЦ входить до складу «Остров Бурштинська ТЕС», що працює паралельно з Об’єднаною енергосистемою країн Європи – UCTE. Тому реконструкція ТЕЦ доцільна з огляду на можливе збільшення експорту електроенергії до Євросоюзу.

ТЕО реконструкції було розроблено Донецьким проектно-розвідувальним та науково-дослідним інститутом «Теплоелектропроект» ПАТ «Донбасенерго» та рекомендоване до схвалення ДП «Укрбуддержекспертиза».

Загальна вартість реконструкції визначена в 1,44 млрд гривень в цінах серпня 2017 року. З цієї суми 257,50 млн гривень заплановано направити на будівельні роботи, 912,83 млн гривень – на обладнання, ще 271,76 млн гривень – на інші витрати.

В пояснювальній записці вказано, що реконструкцію Калуської ТЕЦ заплановано провести за кредитні кошти.

Поданий проект розпорядження розкритикував юридичний департамент уряду. Там вказали, що документ не може бути затвердженим, бо в ньому Міненерго не вказало джерело кредиту, умови його отримання та повернення, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

934 просмотров

Добавить комментарий