Спільник Порошенка з РНБО Гладковський витратив мільйон гривень на весільні декорації в Італії

Gladkovskyi-Oleg1

 

Перший заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони і бізнес-партнер президента Петра Порошенка Олег Гладковський витратив понад мільйон гривень на послуги італійської компанії з організації весілля.

Про це йдеться у повідомленні про суттєві зміни у майновому стані посадовця у Єдиному державному реєстрі декларацій.

Зазначається, що Гладковський витратив 1007060 гривень за послуги з організації весільного урочистого заходу компанією LE COPERTURE SRL.

Вказується, що компанія знаходиться в комуні Повел'яно у провінції Тревізо, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

На сайті компанії повідомляється, що вона створює конструкції, спорядження, декорації та інше для проведення різноманітних урочистих заходів.

На сайті РНБО повідомляється, що Гладковський одружений і виховує трьох синів.

Зміни у майновому стані були опубліковані тільки 16 квітня, хоча у декларації вказується, що майнове право він набув 6 квітня.

Раніше повідомлялося, що протягом 2016—2017 років офіційний дистриб’ютор китайської продукції Great Wall «Богдан-Індустрія» підписала тендерні контракти на 26,1 мільйон гривень для постачання техніки в зону АТО.

ТОВ «Богдан Індустрія» входить до корпорації «Богдан Моторс».

Бенефіціаром корпорації «Богдан Моторс» є перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський, який відповідає за оборонно-промисловий комплекс.

Раніше його бізнес-партнером в корпорації був президент Петро Порошенко.

Міністерство оборони замовило у «Богдан Моторс» 200 санітарних автомобілів.

У квітні 2017 року військовим було передано першу партію техніки.

Згодом стало відомо, що з 50 доставлених на фронт автомобілів «Богдан-2251» 25 довелося ремонтувати або повертати на завод.

У Міноборони заявили, що подальше виробництво санітарних автомобілів «Богдан 2251» буде можливим лише після усунення виявлених недоліків технічної та медичної частин.

Пізніше в корпорації «Богдан» запевнили, що про відмову Міноборони від закупівель не йдеться.

Натомість Міноборони засекретило угоди про постачання автомобілів «Богдан 2251».

907 просмотров

Добавить комментарий