Ярослав Джоджик: «УНП ініціюватиме ліквідацію Тендерної палати»

Українська Народна Партія через свої фракції у місцевих радах ініціюватиме звернення рад до Верховної Ради з вимогою негайно внести зміни до Закону України «Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти» в частині скасування Тендерної палати як найкорумпованішого наразі органу. Про це повідомив заступник голови УНП, народний депутат України, член бюджетного комітету Ярослав Джоджик.

Він зазначив, що «УНП неодноразово зверталася до колеґ по коаліції у Верховній Раді з вимогою внесення змін до закону, які б ліквідували Тендерну палату».
«Заяви представників БЮТ про готовність відкликати зміни до цього Закону, ухвалені ними спільно з фракціями Партії реґіонів та КПУ 12 лютого, ми оцінили як позитивний сигнал. Проте лише скасування цих змін не вирішує головну проблему, оскільки залишається Тендерна палата з усіма її повноваженнями», – вважає Ярослав Джоджик.
«Через невирішеність питань щодо держзакупівель склалася катастрофічна ситуація, особливо у реґіонах, коли неможливо закупити найнеобхідніше – зокрема у Тернопільській області лікарі не можуть отримати інсулін, а це для багатьох хворих питання життя і смерті», – наголосив народний депутат.
Джоджик переконаний, що «вирішення питання про скасування Тендерної палати штучно затягується». «Оскільки саме на місцях сьогодні найбільше відчуваються недоліки законодавства про держзакупівлі, через представників УНП у місцевих радах ми ініціюємо ухвалення звернення від імені місцевих рад до парламенту», – зазначає він.
«Ми сподіваємося, що і наші колеґи з БЮТ на місцях, які безумовно знають про проблеми лікарень, шкіл, інших громадських закладів, підтримають таке звернення і допоможуть нам переконати їхніх колеґ у Верховній Раді», – резюмував представник УНП.

«Народне слово»

875 просмотров

Добавить комментарий