Арсен Аваков: «Про те, що Тендерна палата — корумпована структура знають навіть вихованці дитячих садів!»

«Тендерна палата — одна з найбільших корупційних схем в Україні. Збитки, що наносяться цією наддержавною комерційною структурою державному бюджету обчислюються мільярдами гривень». Таку заяву зробив голова Харківської облдержадміністрації.

Арсен Аваков відмітив, що ці гроші шахрайським шляхом віднімаються не просто у держави, що саме по собі вже кримінальне діяння, вони відбираються у самих незахищених його громадян.

«Ради прибутків, помічу — величезних прибутків! — цілком конкретних і відомих людей і депутатських груп, не дають державним організаціям без хабарів і відкатів, купувати ліки, їду, одяг, постільну білизну, вугілля — найнеобхідніше для найслабкіших і самих беззахисних! Цинізм й нелюдяність цих ділків приголомшує! Про те, що Тендерна палата України — корумпована структура знають вже навіть вихованці дитячих садів в українських селах! І лише пан Лаба продовжує свою бурхливу діяльність, поспішаючи, мабуть, увірвати більше, поки не дали по руках.

Я хочу сказати прямо — мені зовсім не жалко, що пан Лаба недоотримав в свою кишеню декілька мільйонів! Я дуже сподіваюся, що вже і не одержить!

Президент України дав ясне і чітке визначення ситуації з Тендерною палатою. Я впевнений, що найближчого часу будуть вжиті адекватні заходи на державному рівні і система державних закупівель знов стане законною, прозорою і взагалі — здійснимою! А заразом — і без Тендерної палати!

У одному я згоден з головою правління Тендерної палати — питання зловживань у сфері державних закупівель, давно вже питання Генпрокуратури, МВС і СБУ! Я не сумніваюся, що правоохоронні органи мають багато питань до пана Лаби на цю тему!», — відмітив Арсен Аваков.

Офіційний сайт Харківської обласної державної адміністрації

843 просмотров

Добавить комментарий