Розробник одіозної бази Фонду держмайна розіграв 19 мільйонів Мінюсту на новий реєстр

tender1

 

 

ДП «Національні інформаційні системи» Міністерства юстиції України 28 вересня 2018 року за результатами тендеру замовило ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Медирент» розробку софту на 18,96 млн грн.

Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До середини 2019 року створять групу підсистем «Єдиний реєстр засуджених та осіб, узятих під варту» із річною гарантійною технічною підтримкою за 17,54 млн грн. і комплексну систему захисту інформації (КСЗІ) для неї за 1,41 млн грн. Замовник як адміністратор реєстру отримає всі майнові права на створений виконавцем софт.

Ще до аукціону ТОВ «Елеганс Україна» вимагало від замовника прибрати обмеження аналогічних договорів тими, що стосуються «створення/модернізації раніше створених Учасником загальнодержавних реєстрів, або інтегрованих комплексних інформаційних систем управління діяльністю органів влади загальнодержавного рівня». На думку фірми, ця дискримінаційна вимога означала, що аналогічним міг бути визнаний лише договір, укладений з органами влади загальнодержавного рівня. Однак ДП «НІС» відмовилось змінювати тендерну документацію, заявивши, що замовником аналогічного договору може бути будь-яке підприємство, яке замовляло в учасника вищеназвані послуги. В АМКУ скаржник не звертався.

Наразі під словосполученням «інтегрована комплексна інформаційна система» в Україні відома тільки ІКІС Пенсійного фонду, розроблена свого часу компанією «Атлас», яка згодом передала авторські права на систему пов’язаному із нею «НВП «Медирент».

Ціна угоди на 1% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 19,20 млн грн.

Єдиним конкурентом на тендері НІС було ТОВ «Інфосейф Інноваційні технології» Катерини Дутканич, Марії Левченко і Віктора Жори, яке принесло аналогічний договір з «Медирентом» про розробку софту Інформаційно-телекомунікаційної системи Пенсійного фонду.

Засновниками «Медиренту» є Юрій Шутка і Роман Коваль, а директором – Юрій Боніславський, який у 2001—2008 роках очолював ДП «Інформаційний центр персоніфікованого обліку Пенсійного фонду України». Раніше його батько Анатолій Боніславський був замголови правління Пенсійного фонду, а у 2011 році – замдиректора згаданого ДП. Також у «Медиренті» працювала аналітиком Людмила Щипка, яка з 2000 року була замдиректора департаменту надходження доходів Пенсійного фонду.

У наглядову раду «Медиренту», за даними «Prozorro», входить Юрій Хандрос – помічник Станіслава Довгого, коли той був нардепом. Це батько нардепа Олеся Довгого з «Волі народу». Також Хандрос – нинішній партнер Тараса Довгого та дружини іншого нардепа від «Волі народу» Максима Микитася Наталії по фірмі «Ексімгруп лімітед».

За даними системи «Youcontrol», Хандрос значився засновником ТОВ «Софткей Україна», яким нині володіють Анатолій і Дмитро Зараховичі. Крім того, Хандрос реєструвався власником ТОВ «Інфосейф», засновником якої також значився Дмитро Зарахович. Цією фірмою раніше керував Віктор Жора – вищезгаданий співвласник нинішнього спаринг-партнера зі схожою назвою «Інфосейф Інноваційні технології».

Нагадаємо, через платіжний сервіс Зараховичів «UAPay» перераховується оплата витягів із реєстрів Мін’юсту, причому підтримка реєстру речових прав за півроку подорожчала у півтора раза. Ще одна компанія Зараховичів «Ес Ай Центр» фігурує у кримінальному провадженні щодо розтрати  грошей на реєстрах у Мін’юсті.

Крім того, «Медирент» фігурує у кримінальному провадженні про розтрати в Мін’юсті та ПАТ «Укртрансгаз».

Також «Медирент» розробив Єдину базу даних звітів про оцінку ФДМУ, платний доступ до якої оцінювачам і нотаріусам забезпечують чотири приватні електронні майданчики, що пов’язані між собою і мають один програмний код. Співзасновником одного з них є син екс-очільника КМДА Анатолія Голубченка – Артем Голубченко. Анатолій Голубченко та Олесь Довгий були заступниками мера Києва Леоніда Черновецького.

710 просмотров

Добавить комментарий