Тендерні проблеми вже спричинили перерозподіл капіталу?

Подорожчання нафтопродуктів не є сезонним, його спричинили тендерні закупівлі, вважає доктор економічних наук, заступник директора Львівського інституту банківської справи Ростислав Слав"юк. За його думкою, подорожчання енергоносіїв швидко призведе до перерозподілу ринку капіталу.

У березні споживчі ціни зросли на 3%, весняна інфляція перевищила січневу та лютневу. Вартість продукції на ринку залежить від економічних чинників, а енергоносіїв — від політичних процесів, вважає доктор економічних наук, заступник директора Львівського інституту банківської справи Ростислав Слав"юк.

— Подорожчання нафтопродуктів не є сезонним, його спричинили тендерні закупівлі. А вони вже самі по собі додають відсотки інфляції, — зазначає Слав"юк.

За його прогнозом, подорожчання енергоносіїв призведе до перерозподілу ринку капіталу й появи серед вітчизняних підприємств поряд із російськими китайських, корейських та японських фірм.

Значних проблем укотре зазнає сільське господарство. Торік на Львівщині не обробляли понад 120 тис. га сільськогосподарських угідь. Подорожчання пального може призвести до зменшення посівних площ.

Христина ШЕВЧУК-СТАРЕЦЬКА, Газета по-українськи

857 просмотров

Добавить комментарий