Наостанок тендерна палата залишила без гарячого дітей із 74 яворівських шкіл

1 квітня розпочалися відкриті тендерні торги з харчування учнів шкіл Яворівського району Львівської області. У кабінеті керівника відділу освіти Яворівської РДА Григорія Бабія зібралося 19 претендентів. Про це повідомив власкор ЗІКу.

За участі членів Тендерної комісії її голова Григорій Бабій відкрив 19 конвертів, в яких виявилися всі необхідні документи.

Поки тривала ця процедура, власкор ЗІКу разом з присутнім на цих тендерних торгах підрахували, що за гроші, витрачені яворівськими підприємцями в Києві під час відвідин Тендерної палати можна б було нагодувати за один день більше як 10 тис. дітей-сиріт.

Як стало відомо, тендерна процедура в Яворові триватиме ще пۥять днів. Відтак десь до 15 квітня будуть підписувати відповідні угоди. А віднині й до завершення підписання цих угод – гарячого харчування в 74 школах Яворівського району не буде.

Під час тендерної процедури підприємці були знервовані, адже кожен з них повернувся з Києва, де заплатив за дозвіл брати участь у тендері по 2 тис 700 грн, а то й більше – 13 тис. грн: сума залежить від категорії підприємства: хто зареєстрований як заклад громадського харчування – платить менше, хто – як кафе чи ресторан – більше.

За словами підприємців, під Тендерною палатою в Києві довелося очікувати документів 3-5 днів. Готель собі дозволити люди не могли, то ночували або в автомобілі, або на вокзалі.

Довідка ЗІКу.

Президент України Віктор Ющенко підписав 24 березня Закон, що скасування повноважень Тендерної палати. Та документ досі не опубліковано, тому він не набрав чинності.

Західна інформаційна корпорація

http://zik.com.ua/ua/news/2008/04/01/131714

967 просмотров

Добавить комментарий