Бютівській мафіозі Яценко — ворог преси 2007 року

Антон Яценко опинився на третьому місці у антирейтинзі ворогів преси 2007 року за данними Інституту масової інформації та Київської Незалежної медіа-профспілки.

Всеукраїнський антирейтинг «Вороги преси» оприлюднили Інститут масової інформації та Київська Незалежна медіа-профспілка. Відповідно до моніторингу порушень прав журналістів та висновків 50 незалежних експертів та провідних журналістів, у 2007 році найбільше конфліктували з журналістами та ЗМІ наступні політики та посадовці:

 

1. Леонід Черновецький

2. Володимир Коваленко

3. Антон Яценко

4. Володимир Рибачук

5. Михайло Добкін

6. Андрій Садовий

7. Олександр Мороз

8. Валерій Коломойцев

9. Віктор Суботін

10. Мирослав Семанів

 

Антон Яценко, депутат Верховної Ради, фракція БЮТ, у стосунках з журналістами відзначилися, зокрема, тим, що судився з журналістом Андрієм Марусовим і тижневиком «Дзеркало тижня» з вимогою спростувати як неправдиве офіційне припущення КРУ про те, що Антон Яценко чи його близькі родичі можуть бути серед засновників Тендерної палати. На початку 2008 року Антон Яценко виступив з ініціативою відновити кримінальну відповідальність журналістів за наклеп.

Всеукраїнський антирейтинг «Вороги преси» оголошено вже вдруге. Він є добровільною і незалежною ініціативою Інституту масової інформації та Київської незалежної медіа-профспілки та складається на основі щорічного моніторингу порушень прав журналістів та ЗМІ.

 

Телекритика

843 просмотров

Добавить комментарий