PR. Ворог свободи слова-2007 Яценко хоче узаконити «гарантії захисту журналістів»

Екс - віце - президент Тендерної палати, нардеп - бютівець Антон Яценко з охоронцями
Екс — віце — президент Тендерної палати, нардеп — бютівець Антон Яценко з охоронцями

Народний депутат Антон Яценко (фракція БЮТ) пропонує ВР прийняти законопроект «Про державно-правові гарантії захисту професійної діяльності журналістів».

Про це на прес-конференції повідомив сам автор законопроекту.

Він зазначив, що документ покликаний підвищити рівень захисту і гарантування прав і свобод журналістів при здійсненні ними професійної діяльності.

«За даними організації «Репортери без кордонів», Україна займає ганебне 92-е місце у світі за станом свободи слова, — зазначив Яценко. – Ухвалення закону сприятиме розвитку вільної преси в країні, зробить роботу представників ЗМІ безпечнішою».

Відповідний законопроект зареєстрований у парламенті 16 травня.

Нагадаємо, що нардеп — бютівець Антон Яценко опинився на третьому місці у антирейтинзі ворогів преси 2007 року за данними Інституту масової інформації та Київської Незалежної медіа-профспілки.

Всеукраїнський антирейтинг «Вороги преси» на початку травня 2008 року оприлюднили Інститут масової інформації та Київська Незалежна медіа-профспілка. Відповідно до моніторингу порушень прав журналістів та висновків 50 незалежних експертів та провідних журналістів, у 2007 році найбільше конфліктували з журналістами та ЗМІ наступні політики та посадовці: 

Антон Яценко, депутат Верховної Ради, фракція БЮТ, у стосунках з журналістами відзначилися, зокрема, тим, що судився з журналістом Андрієм Марусовим і тижневиком «Дзеркало тижня» з вимогою спростувати як неправдиве офіційне припущення КРУ про те, що Антон Яценко чи його близькі родичі можуть бути серед засновників Тендерної палати. На початку 2008 року Антон Яценко виступив з ініціативою відновити кримінальну відповідальність журналістів за наклеп.

Всеукраїнський антирейтинг «Вороги преси» оголошено вже вдруге. Він є добровільною і незалежною ініціативою Інституту масової інформації та Київської незалежної медіа-профспілки та складається на основі щорічного моніторингу порушень прав журналістів та ЗМІ.

Народний депутат Лілія Григорович
Народний депутат Лілія Григорович

Цікаво, що днями народний депутат, член фракції блоку «Наша Україна — Народна Самооборона» Лілія Григорович закликала прем’єр-міністра Юлію Тимошенко не рекомендувати на посади у виконавчій владі кандидатури тих, чиї імена пов’язують з рейдерством або махінаціями з тендерами.

При цьому Григорович уточнила, що рейдерство в Україні пов’язують з прізвищем призначеного Кабміном виконувачем обов’язків голови Фонду державного майна Андрія Портнова, тендерство — з ім’ям одного з народних депутатів від БЮТ Антоном Яценком

У коментарі «Хайвею» редактор Інтернет — видання «Громадський спротив України»

Вадим Гладчук пікетує Тендерну палату, 2007 рік
Вадим Гладчук пікетує Тендерну палату, 2007 рік

Вадим Гладчук, щодо якого на замовлення тендерної мафії 1 серпня 2007 року сфабрикували кримінальну справу і якому неодноразово погрожував фізичною розправою Антон Яценко, назвав законодавчу ініціативу останнього «дешевим бютівським піаром» та закликав журналістів не виріти демагогії. «Гадаю, що дискредитовані бютівські щури вже розуміють невідворотність чергово — позачергових парламентських виборів, тому виступаючи з популістськими ініціативами хочуть уникнути долі Калашнікова, у такий спосіб намагаються у майбутньому потрапити у виборчі списки», зазначив Гладчук.     

 

 

Так БЮТ крав у держави мільярди
Так БЮТ крав у держави мільярди

 

Хайвей

942 просмотров

Добавить комментарий