Тендерна мафія знову погрожує журналістам та громадським діячам

До редакції сайту «Гривна» надійшов аудіофайл розмови з погрозами на адресу головного редактора інформаційного бюлетеня «Редукціон» Владислава Зубара (контактний телефон: 8-050-1081884) з громадянином з Андрієм Васейко, який працює у очолюваній народним депутатом Україні Раїсою Богатирьовою спілці громадських організацій «Тендерна палата України». Андрій Васейко, телефонував з мобільного телефону 8-097-218-99-16, котрим він, як повідомляв Інтернет – ресурс «Говори!» тривалий час користується.
Андрій Васейко вимагає від Владислава Зубара не ставити на сайті бюлетеня \\\"Редукціон\\\" інформацію про фальшування закону про держзакупівлі та не описувати багатомільярдну бізнес - схему у сфері держзакупівель з приватним «Європейським консалтинговим агентством».
Раніше вже були оприлюднені розмови та погрози сина народного депутата України Миколи Одайника, що за сумісництвом є головою З’їзду спілки громадських організацій Тендерна палата України - Валентина Одайника з головою ВО «Молодь – надія України» та журналістом Вадимом Гладчуком
Повідомлялося у мас - медіа і про погрози Антона Яценка, нині екс Віце-президента Тендерної палати України Вадиму Гладчуку
Аудіофайл можна послухати на сайті Громадський спротив України.
Як вже повідомлялося депутатсько – громадська Тендерна палата України, яка всупереч Конституції України наділена повноваженнями виконавчої влади, встановила що на сайті www.zakupivli.com власником якого є приватна структура «Європейське консалтингове агенство», засновником якого є батько колишнього віце - президента ТПУ Антона Яценка - Володимир Яценко усі замовники торгів у сфері держзакупівель повинні оприлюднити в інформаційній системі в мережі Інтернет річний план державних закупівель та зміни до нього протягом 15 календарних днів з дати його затвердження.
Таким чином, всі замовники торгів, у тому числі державні, казенні, комунальні підприємства та господарські товариства, в яких державна частка акцій перевищує 50 відсотків повинні розміщувати в інформаційній системі в мережі Інтернет такі документи (обсяг ринку у 120 мільярдів гривень):
— річні плани державних закупівель;
— оголошення про заплановану закупівлю чи про проведення попередньої кваліфікації;
— протокол розкриття тендерних (цінових) пропозицій;
— акцепт тендерної пропозиції та повідомлення про результати торгів;
— запит щодо цінових пропозицій (котирувань);
— звіт про результати здійснення процедури закупівлі, включаючи всі додатки до нього;
— оголошення про результати проведеної процедури закупівлі;
— інформацію, що стосується розгляду скарги, у разі її надходження (інформацію про отримання скарги, рішення щодо розгляду скарги).
Відповідно закону, не оприлюднення зазначеної інформації щодо здійснення державних закупівель в інформаційних системах в мережі Інтернет є підставою для відміни торгів.
Від бізнесової діяльності в сфері держзакупівель «Європейське консалтингове агентство» за підрахунками експертів має від 3 до 6% від суми торгів – це до 3 мільярдів гривень щорічно
Бажаючі можуть ознайомитися з прикладом з сайту Е-Урядник схеми як спритними ділками робляться гроші на держзакупівлях на прикладі закупівлі путівок для відпочинку дітей з бідних сімей. Нині замовники торгів та державний бюджет несуть колосальні видатки внаслідок корупційної тендерної схеми пролобійованної народними депутатами Раїсою Богатирьовою, Миколою Одайником, Ксенією Ляпіною, Людмилою Кириченко, Олександром Ткаченком та іншими.
Антимонопольний комітет України визнав зловживання ТОВ «Європейське консалтингове агентство» монопольним становищем на ринку з оприлюднення в мережі Інтернет інформації про закупівлю товарів, робіт та послуг за державні кошти. Порушника оштрафовано на 100 тис. грн., повідомляє прес – центр Антимонопольного комітету України.
Як повідомлялося, у квітні 2006 року Комітет рекомендував агентству-власнику інформаційної системи «Портал «Державні закупівлі України» припинити нав’язування замовникам додаткових консалтингових послуг. А також привести тарифи за розміщення оголошень до економічно обґрунтованого рівня.
Однак, незважаючи на запевнення у виконанні рекомендацій, монополіст продовжував неправомірні дії. Це підтвердили як чисельні скарги споживачів, так і власне розслідування Комітету.

1 263 просмотров

Добавить комментарий