Марія Зубрицька — проректор з науково-педагогічної роботи Львівського національного університету ім. Івана Франка про проблеми держзакупівель

Пряма мова. Марія Зубрицька — проректор з науково-педагогічної роботи Львівського національного університету ім. Івана Франка про проблеми держзакупівель:
«А ось як виглядає рівень автономності ВНЗ сьогодні.
Минулого року наш університет практично не закупив жодного комп»ютера, тому що застряг у бюрократичних нетрях тендерних оголошень і конкурсів.
Уявімо собі, що Гарвард, Оксфорд чи Кембрідж без дозволу якоїсь громадської організації з помпезною назвою Тендерна палата України не може здійснювати закупівель всього, що забезпечує їхнє функціонування? Такого не знали європейські університети навіть у найважчі часи свого існування. Невже кошти наших студентів платної форми навчання, які ми хочемо спрямувати на розвиток того ж таки університету, на вдосконалення його інформаційно-технологічних ресурсів, мають підлягати контролю громадської організації, приписи якої є обов"язковими при державній закупівлі? Хіба це культура довіри до університету? Я погоджуюсь, що повинні бути різні форми контролю, але має бути і відповідна культура того контролю, що відповідає цивілізованим нормам".

газета «День»

1 296 просмотров

Добавить комментарий