Архивы за месяц: июня 2018

Корупційні схеми: #Кличко і нардеп #Микитась розіграли 600 млн на ремонт Шулявського мосту під себе

Klichko-reshali1-500x250

 

Право ремонтувати київський Шулявський міст у непрозорому за конкуренцією тендері отримала фірма пов’язана із нардепом Максимом Микитасем, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Про це йдеться у розслідуванні спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу UA: Перший «Схеми».

Реконструкція розв’язки навколо Шулявського мосту, частина якого обвалилась у 2017-му році, стала одним з найбільших затверджених столичних проектів.

Наприкінці червня з підрядником, який виконуватиме ремонтні роботи, підписали контракт. Однак, як виявили «Схеми» цей тендер розіграли непрозоро.

#Порошенко бреше про свої офшори, — співзасновник Центру дослідження корупції й організованої злочинності Дрю Салліван

Poroshenko-ofshori1

 

 

Співзасновник Центру дослідження корупції й організованої злочинності Дрю Салліван звинуватив Петра Порошенка та його юристів у брехні, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Про це він написав у Twitter, коментуючи розслідування навколо документів Panama Papers.

«Порошенко і його юристи роками відверто брешуть про його спроби контролювати „імперію солодощів“ і ухилятися від податків через офшори», — написав він.

Не може розглядатися як придбання майна, — НАБУ закрило справу щодо відпочинку Гонтаревої на Мальдівах

gontareva-rus1

 

Національне антикорупційне бюро закрило справу щодо можливого декларування недостовірної інформації екс-головою Національного банку Валерією Гонтаревою.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду Києва від 15 червня 2018 року, повідомляє БанкІск.

Справа стосувалася декларування Гонтаревою витрат на відпочинок на Мальдівах у 2016 році.

Зазначається, детектив НАБУ Паутов В.О. виніс постанову про закриття кримінального провадження щодо декларування неправдивої інформації Гонтаревою 16 березня 2018 року у зв'язку з відсутністю в діях екс-голови НБУ кримінального правопорушення.

У дітей нового очільника Донеччини Куця статків на мільйони

banda-poroshenka2

 

Дітям нового губернатора Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександра Куця подарували квартиру за 4 млн гривень, вони є власниками 90-метрового будинку і 10 соток землі під Києвом.

Про це пише Bihus.Info, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Так, у вересні 2017 року батько, брат і Катерина Куць, яка, ймовірно, доводиться генералу дружиною, заснували у селі Лісники під Києвом обслуговуючий кооператив "Садове товариство «Садиба».

Винник та Пашинський хочуть відібрати в українців інтернет, — журналіст Олександр Дубинський

Pashinskyi-Sergyi-fuck1

 

Команда скандально відомого мафіозі-казнокрада Сергія Пашинського настільки погрузла в корупційних схемах та крадіжках із оборонного бюджету країни, що вже навіть перестала звертати уваги на будь-які звинувачення у свій бік. Як наслідок – суперечливих ініціатив на пропозицій тільки побільшало.

На цьому наголосив журналіст Олександр Дубинський у своєму Telegram-каналі, повідомляє 40ka.info.

«Депутати Винник (зам Пашинського в оборонному комітеті ВР, партнер по бізнесу), Чорновіл (подруга), Тимчук (утриманець) внесли в Раду законопроект 6688. В якому пропонують дати будь-якій слідчому з будь-якого Мухосранського району заблокувати будь-який сайт. Хотів дізнатися, це вже «диктаторські закони» або ще розминка?», — задається питанням Дубинський.

На Житомирщині паперова фабрика скидає у річку нечистоти

Roza-hutro-protest2

 

Жителі п'яти міст Житомирщини перекрили трасу Київ — Чоп, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Вимагали заборонити Понінківській картонно-паперовій фабриці скидати відходи у місцеві річки. Саме з Хомори та Случ — в їхні оселі подається вода. Люди не раз виходили на акції протесту, а сьогодні — перекрити трасу міжнародного значення.

На акцію протесту з'їхалися кількасот жителів міст, розташованих на руслі річок Хомора та Случ. Третій пік поспіль люди потерпають від забруднення місцевих водойм. Паперова фабрика із сусідньої області регулярно скидає відходи виробництва у річкову воду.

#Косюк шахраює з квотами ЄС на імпорт курятини, — розслідування

Kosuk-Yuryi2

 

«Курячий барон» Юрій Косюк знайшов хитрий і цілком законний спосіб обійти жорсткі обмеження на імпорт курячого філе в ЄС.

Про це пише Національне бюро розслідувань України.

«Європейські фермери обурені тим, що український топ-олігарх ухиляється від мит ​​і нарощує експорт курки, використовуючи геніальну інтерпретацію торгової угоди Брюсселя з Києвом», — йдеться в статті Politico.

У Брюсселі використовуються високі тарифи і обмежувальні імпортні квоти для захисту фермерів ЄС від занадто великої конкуренції з боку імпортерів курячого філе.

Власнику «Гаврилівських курчат» знизили заставу у 16 разів і випустили з під варти

Sigal-Evgen1

 

Печерський районний суд Києва відпустив під заставу затриманих за підозрою в забрудненні навколишнього середовища в Київській області співвласника ТОВ "Комплекс «Агромарс» Євгена Сігала і директора філії компанії Івана Зозулю.

Про це повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Згідно з інформацією прес-служби юридичної компанії Equity, команда адвокатів якої захищає права підозрюваних в суді, було оскаржене рішення Печерського райсуду Києва і в результаті судового розгляду Апеляційним судом Києва розмір застави (як альтернативного запобіжного заходу) був знижений до 5 млн грн для кожного підозрюваного.

У близьких друзів судді Татькова знайшли майже 100 об’єктів нерухомості, — розслідування. Відео

Tatkov-Co1

 

На родичів та незаможних друзів екс-голови Вищого господарського суду записано близько сотні об’єктів нерухомості в Україні та під десяток в Іспанії.

Про це йдеться в розслідуванні журналістів програми «Схеми», повідомляє Національне бюро розслідувань України.

У сюжеті повідомляють, що Татьков уже три роки мешкає в елітному районі у Відні.

Зокрема, перекладач Татькова в Австрії Іван Папуровий в телефонній розмові з журналістами підтвердив, що той проживає там, проте дістатися до самого судді «Схеми» не змогли.

Cуд поновив справу проти екс-міністра регіонала Злочевського

Zlochevskyi-Mikola3

 

 

Солом'янський райсуд Києва поновив розслідування проти екс-міністра екології та природних ресурсів Миколи Злочевського, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Про це пише LIGA.net з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

Зазначається, що суд скасував постанову Спеціалізованої антикорупційної прокуратури від 1 серпня 2017 року про закриття провадження.

«САП закривав за власною ініціативою. НАБУ Не проти відновити розслідування», – цитує видання співрозмовника в НАБУ.