Архивы за месяц: июля 2018

Чиновники декларують Ягуари та Лексуси за ціною Жигулів, — розслідування. Відео

corupt-golovi1-480x500

 

Українські високопосадовці декларують коштовні автомобілі Lexus, Jaguar, Land Rover і навіть Tesla, вказуючи більш ніж скромну ціну у 48-50 тисяч гривень, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Про це розповіли журналісти проекту «Декларації» від Bihus.info.

Вони нагадують, що в січні 2017 року Національний банк заборонив готівкові розрахунки на суму більшу 50 тисяч гривень, тому, щоб обійти обмеження, угоди про продаж автомобілів часто укладаються із заниженими цінами в документах.

БОРГ-МАТЮК: борги Бахматюка втричі перевищили вартість його бізнесу

Bahmatuk-yaica2

 

Компанія UkrLandFarming за підсумками 2017 року отримала $658 млн доходу, що на 31% менше, ніж у попередньому році.

Таке зниження стало результатом скорочення виручки в сегменті дистрибуції сільгоспмашин та сільгоспсировини на 45%, до $157 млн. А дохід від рослинництва скоротився на 20%, до $278 млн, повідомляє антикорупційний портал «Гривна».

Чистий збиток UkrLandFarming упав на 9,4%, склавши $158,6 млн. Активи збільшилися на 2,8%, до $2,128 млрд.

#Зрада. #Укрзалізниця замовила в Росії партію значків по 800 гривень

zrada-peremoga1

 

Державна компанія «Укрзалізниця» замовила в РФ виготовлення партії нагородних знаків «Почесний залізничник» по 800 гривень за штуку.

Про це йдеться на сайті публічних закупівель Prozorro, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

З інформації випливає, що адміністративно-господарське управління ОАО «Российские железные дороги» та філія «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Українська залізниця» уклали угоду на постачання 96 нагородних знаків «Почесний залізничник» на загальну суму 182 тисяч рублів (трохи більше 77 тисяч гривень).

Прокурор Холодницкий «слил» расследование «дела МАУ Коломойского», которая присвоила 150 млн гривен

Kolomoyski15-500x445

 

За 2 года авиакомпания «Международные авиалинии Украины» незаконно присвоила 150 миллионов гривен с пассажирских билетов, сообщает Национальное бюро расследований Украины.

Квалификационно-дисциплинарная комиссия прокуроров (КДКП) 26 июля 2018 года приняла решение о привлечении к дисциплинарной ответственности и наложении взыскания в виде выговора руководителю Специализированной антикоррупционной прокуратуры Назару Холодницкому. Причина – отсутствие в его действиях профессиональной этики прокурора.

Печерський райсуд повернув майно родині Арбузова

Arbuzov-simiya1

 

Печерський райсуд Києва зняв арешт із майна Геннадія Арбузова, батька екс-голови Національного банку та першого віце-прем'єра Сергія Арбузова. Не вистачило доказів, що Геннадій Арбузов придбав його незаконно.

Рішення оприлюднили в реєстрі 20 липня 2018 року, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Геннадію Арбузову повернули будинок площею 415,9 кв. м та дві земельні ділянки — 11 і 17 соток. Будинок він купив 2012 року, а землею володіє з 2014-го.

У Холодницького закрили справу проти нардепа Дзензерського, який «забув» задекларувати 4 млрд грн

Dzenzerskyi-Denis1

 

 

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури закрив кримінальне провадження щодо нардепа від «Народного фронту» Дениса Дзензерського за фактом невнесення ним усіх відомостей у декларацію, повідомляє 40ka.info.

Про це йдеться у заяві прес-служби НАБУ.

«Рішення прийняте нібито на підставі „наукових роз’яснень“ щодо тлумачення поняття „фінансові зобов’язання“. Національне антикорупційне бюро України переконане, тлумачити законодавство має право лише Конституційний Суд, а не окремі науковці чи інститути. Відтак, рішення прокурора НАБУ планує оскаржити», — йдеться у повідомленні.

Кто же ответит за то, что из банков #Лагун, #Фирташ, #Кауфман, #Жеваго, #Бахматюк украли 500 миллиардов? Расследование

Bahmatuk-Zhevago1

 

СОТНИ МИЛЛИАРДОВ ГРИВЕН, украденные из банков – никогда не вернуть.

ОЛИГАРХОВ, которые украли эти сотни миллиардов, невозможно привлечь к ответственности.

 

Не существует юридического механизма.

Мы прекрасно понимаем, что это был ИХ БАНК. Временная администрация выявляет, что СОТНИ МИЛЛИАРДОВ были выведены на ИХ ФИРМЫ. Подает заявление в полицию, в СБУ, в Генпрокуратуру. И что?

Суд отказался ограничивать НАБУ в расследовании дела ВиЭйБи банка Бахматюка

Vab-Bahmatuka1

 

Суд отказал адвокату свидетеля в уголовном производстве детективов Национального антикоррупционного бюро о завладении должностными лицами ВиЭйБи банка 5,53 миллиарда гривен Национального банка Украины в установлении разумных сроков в деле.

Такое решение принял судья Соломенского районного суда города Киева, сообщает антикоррупционный портал «Гривна».

По словам адвоката, расследование в этом деле проводится по тем же фактам, что ранее расследовались следователями Главного следственного управления МВД Украины, следователем Следственного управления главка Национальной полиции в Киеве, которые были закрыти в связи с отсутствием в деянии состава преступления.

НАБУ знайшло в депутата від БПП Руслана Демчака незаконне збагачення на 52 мільйони

Demchak-Ruslan12-500x258

 

Національне антикорупційне бюро вважає, що депутат від БПП Руслан Демчак задекларував у 2015 році 52 мільйони, які не підтверджуються його доходами.

Про це йдеться у судовому рішенні у справі щодо можливого незаконного збагачення Демчака, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«Різниця між документально підтвердженим та задекларованим у 2015 році обсягом готівкових коштів складає 52,2 млн. грн», – каже слідство.

Генерал #Холодницький – на вихід. Розслідування

Holodnytskyi-Nazar1

 

26 липня 2018 року Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів розглядатиме питання дисциплінарної відповідальності керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

Ухвалення рішення КДКП про «неможливість перебування на посаді» Холодницького фактично означатиме його звільнення з посади антикорупційного прокурора. Хоча і це рішення він може оскаржити в суді. А весь час, поки суд розглядатиме це питання, перебувати і далі на посаді.