Суд повторно відмовився розглянути законність закриття справи про «рюкзаки Авакова», — Центр протидії корупції

avakov-poroshenko-kaznokrad1

 

Солом'янський районний суд Києва повторно повернув громадській організації «Центр протидії корупції» скаргу на закриття Спеціалізованою антикорупційної прокуратурою кримінального провадження у справі про закупівлю Міністерством внутрішніх справ рюкзаків для Національної гвардії.

Про це йдеться в заяві організації, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Суддя Сергієнко постановила, що ГО «Центр протидії корупції» не є заявником у цьому кримінальному провадженні, а тому не має права оскаржити рішення прокурора.

У свою чергу юрист громадської організації Віктор Цокай заявив, що суд не врахував, що у справі рюкзаків були відкриті два кримінальні провадження, в одному з яких був заявником ЦПК, а пізніше вони були об'єднані в одне.

Також Національне антикорупційне бюро у відповідь на офіційний запит голови правління організації підтвердило, що ЦПК є заявником у цьому провадженні і може оскаржити рішення прокурора про закриття справи.

Апеляційний суд Києва зобов'язав Солом'янський районний суд Києва повторно розглянути скаргу громадських активістів на закриття Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою кримінального провадження у справі про закупівлю Міністерством внутрішніх справ рюкзаків для Національної гвардії.

802 просмотров

Добавить комментарий