Архивы за день: 19.08.2016

Мера Ромнів Сергія Салагуна схопили на хабарі в 50 тисяч гривень

habar-500grn1-500x353

 

Міського голову міста Ромни Сумської області – Сергія Салагуна – викрито на отриманні неправомірної вигоди у розмірі 50 тисяч гривень.

Про це розповіли у прес-службі військової прокуратури Центрального регіону України 18 серпня 2016 року, не називаючи імені мера, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«Ці кошти мер міста вимагав та отримав від регіонального менеджера одного з товариств за надання дозволу на будівництво, експлуатацію та технічне обслуговування комп’ютерних та кабельних мереж на території міста Ромни», – йдеться у повідомленні.

Боты Банковой пытаются замести следы встречи Луценко и Ставицкого. Подробности

Stavytskyi-Eduard17-500x331

 

Народный депутат Украины Сергей Лещенко в посте в своем Facebook обратился к Генеральному прокурору Украины Юрию Луценко с требованием объяснить источник финансирования поездки Луценко в Израиль. Об єтом сообщает Национальное бюро расследований Украины.

Вместе с тем, как утверждается в комментариях к посту Лещенко, во время поездки Луценко встречался с экс-министром энергетики и угольной промышленности Эдуардом Ставицким. Один из пользователей Facebook написал на странице Сергея Лещенко в Facebook: «Сергей, в ответ на Ваши публичные вопросы к Генпрокурору Юрию Луценко, готов Вам предоставить очень интересную инсайдерскую информацию. Эту поездку оплачивал Эдуард Ставицкий  и тайно встречался в Израиле с Луценко. Эту встречу организовывал депутат от БПП Тригубенко. Цель была разработка дорожной карты по закрытию всех дел против Ставицкого. У меня есть фото и видеоматериалы».

Адвокат казнокрада Каськіва не підтвердив його затримання в Панамі. Подробиці

Kaskiv-Vlad3-500x282

 

Втім, і спростувати повідомлення генпрокурора юрист не може, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Під дверима квартири в центрі Києва, власницею котрої є мати Каськіва, висить записка із двома номерами телефонів. Сусіди в будинку на Лютеранській кажуть, що жінку-господарку помешкання не бачили вже певний час, ідеться в сюжеті Валентини Доброти з телепрограми ТСН.19:30.

Один із номерів, на які пропонується дзвонити візитерам, належить адвокату Каськіва. Той коментує інформацію про затримання клієнта в Панамі обережно. «Поки мені нічого не відомо. Суперечлива інформація, вона уточнюється», — каже Ярослав Толкачов. Юрист додає, що вважає розшук Каськіва незаконним, адже той не приховував свого місця перебування. Втім, коли востаннє говорив із клієнтом – не каже. Зараз лише намагається вийти з ним на зв'язок.