Архивы за месяц: сентября 2016

#Порошенко намагався купити телеканал «112 Україна», проти власника порушили кримінальну справу. Документ

Poroshenko-ofshori1

 

Оголошений у розшук, підозрюваний в розтраті депутат Олександр Онищенко стверджує, що президент Петро Порошенко намагався купити телеканал «112 Україна».

Про це він заявив виданню «Страна», повідомляє Національне бюро розслідувань України.

"Одного разу Порошенко попросив мене купити для нього телеканал «112 Україна», – заявив Онищенко, який зараз переховується від українських правоохоронців в Лондоні.

За словами нардепа, таке побажання прозвучало в травні 2015 року.

#Ляшко брав в рот, — #Луценко в Раді розповів про кримінальне минуле радикала. Відео

Lyashko-kriminal2

 

Юрій Луценко розповів про кримінальне минуле Олега Ляшка. Він заявив, що колись Микола Гоголь написав «Ревізора», а в українському парламенті є сучасний «ревізор», повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«У далекому 1992 році в кабінет начальника МРЕВ міста Мерефи Харківської області зайшов чоловік у формі полковника міліції, показав документ помічника міністра внутрішніх справ Василишина — Ляшка Олега Валерійовича. Після чого викликав нещасного капітана Дмитрієва, замдиректора станції Колотуху, директора станції Сищенка, пояснив, що у нього в кабінеті стоять у черзі генерали, а вони сміють спізнюватися на розмову з такою особою.

Масштабні махінації нардепів з квартирами. Відео

stan-deputatom1-300x201

Журналісти з'ясували, що за 25 років незалежності України безліч народних депутатів приватизували службові квартири, які їм слід було звільнити після завершення каденції.

Про це йдеться в сюжеті ТСН, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

В апараті Верховної ради не змогли назвати точну кількість депутатів, які привласнили службові квартири. Але, згідно з матеріалом, більшість депутатів вигідно їх продали або ж заселили туди родичів або квартирантів, а самі перебралися в маєтки під Києвом. Зокрема, свою квартиру в центрі Києва за 89 тис. доларів продав народний депутат від Батьківщини Сергій Соболєв. Замість цього, купив за 3 тис. доларів ділянку землі і побудував там особняк.

На яких літаках літають депутати Льовочкін, Хомутиннік, Тригубенко, Бойко, Загорій та Новінський. Відео

aviapark-nardepi1

 

Народні депутати масово користуються приватними літаками, які здебільшого зареєстровані на офшорні компанії. Про це йдеться у розслідуванні програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода та каналу «UA:Перший», повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Так, журналісти з’ясували, що колишній голова адміністрації президента Віктора Януковича та його сестра, депутати з «Опозиційного блоку» Сергій та Юлія Льовочкіни постійно літають одним і тим самим літаком Bombardier Challenger 850. Його вартість складає близько 40 мільйонів доларів, а година оренди такого літака обійдеться близько 7 тисяч євро.

#Пашинський з спільником Тищенко пограбували державу на 101 млн грн, – нардеп Віктор Чумак

Pashinskyi-Sergyi-fuck1

 

Кошти за «пальне Курченка» зникли з банку і не з’явились на поліцейських рахунках, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Народний депутат Віктор Чумак заявляє про зникнення коштів у сумі 101 млн гривень, які держава мала отримати за нафтопродукти олігарха-втікача Сергія Курченка, продані структурі Сергія Тищенка, бізнес-партнера народного депутата від «Народного фронту» Сергія Пашинського.

Про це Чумак пише на своїй сторінці у Facebook.

Суд скрыл информацию о выведении коммунистом Игорем Калетником $7 млн в Россию. Расследование

Kaletnik-Igor3

 

Бывший глава таможни и экс-вице-спикер парламента Игорь Калетник, скрывающийся в России, потребовал убрать из Единого реестра судебных решений информацию, из которой выяснилось, что после Майдана он вывел за рубеж 7 млн. долларов.

Административные суды согласились с этими требованиями и обязали администраторов судебного реестра вычистить из открытого доступа номера его счетов и указание ранее занимаемой должности.

Договорняк? Проти регіонал-казнокрада Юрія Бойка генпрокурор Луценко не знайшов «конкретних доказів»

Boiko-Yurii13

 

У справі «вишок Бойка» проти екс-міністра палива і енергетики в уряді Азарова Юрія Бойка немає конкретних доказів.

Про це на каналі «24» розповів генпрокурор Юрій Луценко, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

ГПУ дуже цікавиться подробицями життя голови фракції «Опоблок» Юрія Бойка. Але представлення у Верховну Раду щодо його притягнення до відповідальності за перевищення службових повноважень немає, – заявив він.

300 миллионов скандального судьи Емельянова «спас» банкир Дядечко. Документ

Dyadechko-Sergyi1

 

Банкир подтвердил в суде, что панамская компания Restwood Products Corporation принадлежит ему, сообщает Национальное бюро расследований Украины.

Человеком, который помог скандально известному судье Артуру Емельянову избежать ареста 300 миллионов гривен на счету в лихтенштейнском банке оказался известный банкир, собственник банка «Союз», а ранее – совладелец банка «Родовид» Сергей Дядечко.

Дядечко подтвердил в суде, что панамская компания Restwood Products Corporation, счетом которой в банке Liechten Steinische Landes-Bank AG, по данным Генпрокуратуры, распоряжалась экс-супруга судьи Емельянова Светлана, принадлежит ему. Печерский райсуд Киева счел, что у ГПУ нет достаточных доказательств, что Светлана Емельянова распоряжалась этими деньгами, и отклонил ходатайство об аресте данных денежных средств.

Нардеп Юрий Береза просит ГПУ проверить деятельность банкира Дядечко

Dyadechko-Sergyi2-500x250

 

Народный депутат Юрий Береза направил Генеральному прокурору Украины Юрию Луценко запрос, в котором призвал Генпрокуратуру тщательно проверить информацию в отношении бывшего вице-президента банка «Родовид» Сергея Дядечко. Об этом Юрий Береза рассказал журналистам, Национальное бюро расследований Украины.

Депутат утверждает, что, по данным ряда СМИ и согласно отчету международной аудиторской компании Ernst&Young, составленном в 2009 году, Сергей Дядечко осуществлял активное выведение средств из тонущего финансового учреждения и направлял их в свой новый банк «Союз».

Делегація від Луценко їде у Латвію за «грошима Арбузова»

arbuzov-grati1-500x305

 

Делегація Генпрокуратури України вирушить до Риги, щоб з'ясувати інформацію щодо 50 млн євро, які нібито були конфісковані в Латвії з рахунків втікачів українських чиновників часів Віктора Януковича.

Про це розповів заступник голови ГПУ Євген Єнін, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Як відомо, за інформацією латвійських ЗМІ суд Латвії конфіскував вже 50 млн євро на користь країни у справі розкрадань з держбюджету України і легалізації коштів через латвійські банки.