Архивы за месяц: ноября 2016

Шахрай Андрій Пишний з «Ощадбанку» реструктуризував у гривні борг у 345,3 млн доларів агрохолдингу Олега Бахматюка

Vab-Bahmatuka1

«Ощадбанк» погодився реструктуризувати кредитну заборгованість агрохолдингу «Авангард» Олега Бахматюка.

Про це йдеться в квартальному звіті холдингу, опублікування на Лондонській біржі, повідомляє hryvnia.org.

Згідно з документом, сума заборгованості буде конвертована в українську гривню за курсом 25,65 гривні за долар. Ставка, за якою буде погашатися кредит, становитиме 12,5% річних.

Термін погашення продовжений до 2022 року, а погашення тіла кредиту — до 2018 року.

Почему все молчат о национализации «Приватбанка»?

Privat-Kolomoyskyi1

 

Украинцы – как дети. Предпочитают не говорить о проблеме, в надежде, что тогда ее не станет. Само рассосётся. Наш любимый метод – сидеть на берегу реки и ждать, пока…Пока то ли труп врага проплывет, то ли экономика начнет расти… В общем, пока само… В Украине есть проблемные банки? Немного. Не потому, что рассосалось, а потому что Нацбанк их вычистил. И теперь, правда, все эти помойки, отмывки и банки семьи спешат подать в суд на НБУ. Слезно рассказывая, как они страдали, увольняя людей. После того, как регулятор вывел из с рынка. Ведь это Нацбанк виноват, что они были банками-конвертами, выводили деньги семьи или не хотели увеличивать капитал. И, главное, люди им склонны верить. Почему? А просто потому, что пока им было плохо, никто не говорил, что эти банки – потенциальные бомбы замедленного действия. И потом, конечно же, им легко прийти и кричать, что их погубил НБУ. Бедных. Они так хорошо себя чувствовали, работали честно, а потом пришел Нацбанк и их закрыл.

В офісі нардепа з БПП Сергія Тригубенка проведено обшук за фактом викупу вугілля за заниженою вартістю. Подробиці

Trygubenko-Kononenko1

 

Детективами Національного антикорупційного бюро проведено обшук в неофіційному центральному офісі народного депутата від БПП Сергія Тригубенка.

Про це виданню «Економічна правда» розповіло джерело в НАБУ, повідомляє ua3.info.

За його словами, обшук проведено на 20-му поверсі київського бізнес-центру «Парус». За даними «ЕП», формальним орендарем цього приміщення є структури бізнесмена Ігоря Сало, якого наші джерела називають «вугільним бек-офісом» Тригубенка.

#Аваков на 1 млрд гривень без конкурсу закупив 635 джипів для Нацполіції. Розслідування

avakov-poroshenko-kaznokrad1

 

Компанія «Ніко» продала поліції автомобілів уже більше, ніж на 1 млрд гривень, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

У поліції з'явився свій «автомобільний» фаворит. «Ніко», офіційний дистриб'ютор Mitsubishi в Україні, виграла черговий тендер на поставку патрульних автомобілів. У 2017 році компанія має передати копам 635 позашляховиків Mitsubishi Outlander. Сума угоди – 959,6 млн гривень (зараз відбувається кваліфікація переможця).

Александр Дубовой. Неофициальная биография рейдера. Расследование

Dubovoi-Oleksandr2

 

Депутат Александр Дубовой находится под следствием. Многочисленные рейдерские захваты, на которые годами закрывали глаза правоохранители, всплыли на фоне конфронтации Арсения Яценюка с рядом «недоброжелателей».

Как отметил в комментарии Национальному бюро расследований Украиныисточник в Генеральной прокуратуре Украины, Александр Дубовой является фигурантом двух уголовных дел. По одному производству он проходит, как соучастник, а по другому, как организатор организованной преступной группировки.

45 офшорних компаній, — сестра екс-регіонала Льовочкіна очолила топ-5 власників офшорів. Інфографіка

Ukr-ofshori1 (1)

Електронні декларації показали, що майже половина закордонних компаній у власності українських держслужбовців і депутатів — розташована у офшорах.

Про це пише Національне бюро розслідувань України.

Як зазначається, аналіз усього масиву електронних декларацій проектом «Народне НАЗК» показав — 115 декларантів вказали, що мають у власності компанії за кордоном.

Загальна кількість таких компаній – 375 і розташовані вони у 41 країні світу. З них 237 компаній 58 декларантів  — в офшорних зонах.

Як забрати кошти з банку-банкрута: досвід екс-регіонала Віталія Хомутинніка. Розслідування

homuttinnik14-500x300

 

Щоб бути одним з найбагатших депутатів Верховної Ради, потрібно не лише вміти заробляти гроші, а й вчасно їх виводити з банків, які ось-ось збанкрутують. Тож майстер-клас від народного депутата.

Щоб бути одним з найбагатших депутатів Верховної Ради, потрібно не лише вміти заробляти гроші, а й вчасно їх виводити з банків, які ось-ось збанкрутують.

Імперія «Нашої ряби» проти селян. Німецькі ЗМІ шоковані масштабами курячого геноциду в Україні. Розслідування

Maidan-RIP1-500x333

 

Популярна німецька щоденна газета «Тагесцайтунг» (Die Tageszeitung, taz) відправила свого кореспондента на Вінниччину, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

У той час, коли у Німеччині обговорюється можливість запровадження ще більш жорстких стандартів тваринництва, ЄС своїми кредитами сприяє масовому вирощуванню птиці в Україні. Проте селяни, які страждають від цієї діяльності, мусять виходити на протести, повідомляє щоденна газета «Тагесцайтунг». Повний переклад матеріалу видання публікує Національне бюро розслідувань України.

У корупціонера Кличка замовили 15 «швидких» за завищеними цінами. Подробиці

Klichko-boss1-500x332

 

Департамент охорони здоров’я КМДА 1 листопада 2016 року за результатами тендеру замовив ТОВ «Автоспецпром» автомобілів швидкої медичної допомоги на 30 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Національне бюро розслідувань України з посиланнями на систему «Прозорро».

Передбачається, що до кінця року поставлять 15 автомобілів екстреної медичної допомоги типу В по 2 мільйони гривень. Із них 10 – на базі Citroen Jumper і 5 – на базі Ford Transit.

Компанія «Оболонь» виробляє свої товари в окупованому Криму, позначаючи його на етикетках як частину Росії. Фото

Obolon-zrada1-500x281

 

Українську компанію «Оболонь» викрили в тому, що вона виробляє свої товари в окупованому Криму, позначаючи його на етикетках як частину Росії.

Про це написав блогер Олександр Чернов на своїй сторінці в Facebook, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Він опублікував фотографію з пляшкою напою «Живчик», купленою в окупованому Донецьку.

На етикетці вказаний виробник напою: компанія «Оболонь», Київ. При цьому наголошується, що продукт вироблений в Севастополі, який вказаний як Росія.