Архивы за месяц: марта 2018

Зрадники у «Богдані» Гладковського з РНБО пояснили, чому купували російські двигуни

Gladkovskyi-Oleg1

 

В автомобільній корпорації «Богдан» заявили, що до кінця 2017 року купували у Росії тягові електродвигуни для українських тролейбусів, бо виконували зобов'язання за старим контрактом, як «відповідальний партнер».

Про це у компанії розповіли "Радіо Свобода".

«Ми не відмовляємося від того, що у минулому встановлювали російські двигуни. Вони були завезені за контрактами, підписаними ще до 2014 року, і як відповідальний партнер ми вимушені були виконувати зобов’язання за договорами», — сказано у повідомленні.

#Насалик реконструює Калуську ТЕЦ за 1,4 мільярда перед приватизацією за мільйони

Nasalik-Igor2

 

Кабінет міністрів почав процес узгодження реконструкції Калуської теплоенергоцентралі вартістю 1,44 мільярда гривень.

Про це пише видання «Наші гроші».

Зазначається, що Міністерство енергетики та вугільної промисловості внесло до порядку денного урядового засідання 28 березня 2018 року проект розпорядження Кабміну про схвалення техніко-економічного обґрунтування реконструкції Калуської ТЕЦ. Поки що на офіційному сайті Кабміну відсутня інформація про прийняття цього рішення.

#Зрада. Замголови #РНБО України #Гладковський працює на “оборонку” Росії, — розслідування. Відео

Poroshenko-rus1-500x333

 

Корпорація «Богдан моторс» закуповує двигуни для тролейбусів «Богдан» у Псковського електромашинобудівного заводу (ПЕМЗ), який виробляє, в тому числі, продукцію для військової техніки у Росії, повідомляє НБРУ.

Про це йдеться у розслідуванні «Російське серце українського «Богдана» програми «Схеми» (спільний проект Радіо Свобода та телеканалу «UA:Перший»). Журналістам вдалося отримати паспорт тролейбусів типу Т70117, яких у кількості 60 одиниць у корпорації «Богдан моторс» закупило столичне комунальне підприємство «Київпастранс».

Суд во Франции оставил под арестом виллу Левочкина стоимостью €40 млн

Levochkin-Sergii1

 

Апелляционный суд в Ницце (Франция) отклонил жалобу народного депутата Украины от Оппозиционного блока Сергея Левочкина на арест недвижимости, сообщает Национальное бюро расследований Украины.

26 марта, Апелляционный суд Ниццы (Франция) оставил в силе решение суда первой инстанции, в соответствии с которым был наложен арест на недвижимое имущество народного депутата Украины от Оппозиционного блока Сергея Левочкина, пишет сайт «Публичные люди».

Врятувати Фірташа — 2. Як САП ''зливає'' докази

Firtash-Yanuk1-500x349

 

Справа Фірташівського «Запорізького титано-магнієвого комбінату» (ЗТМК) тягнеться в судах уже 1,5 роки і є чудовим прикладом того, як у цій країні хоронять кримінальні справи навіть із залізобетонною доказовою базою.

Цього тижня у Запоріжжі відбудуться декілька судових засідань у справі «фірташівського» директора ЗТМК Володимира Сивака. Ми вже неодноразово писали про затягування справи прокурорами САП та її перекидання із суду в суд.

Нардеп Антон Геращенко живе в елітній квартирі, яку орендує тесть без доходів за $3 тисячі. Відео

Gerashenko-Anton3

 

 

Майже 3 тисячі доларів щомісяця сплачує за оренду квартири для родини народного депутата Антона Геращенка його 62-річний тесть Олексій Шамбур, повідомляє 40ka.info.

Про це йдеться у розслідуванні «Тесть печерського рівня» для програми «Наші гроші з Денисом Бігусом».

Зазначається, що до квартири на 190 квадратних метрів в одному з найвідоміших будинків у центрі Києва родина Антона Геращенка в'їхала на другий рік його депутатства — у 2016 році. В той же рік тесть нардепа, Олексій Шамбур зареєстрував ФОП з «наукової діяльності» і почав фінансувати проживання зятя.

Луценко заявив, що «жучок» Холодницькому підкинули з дозволу суду

Holodnytskyi-Nazar2-500x315

 

Установлення прослуховувального пристрою в кабінеті глави Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького санкціоноване судом.

Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Він додав, що сам Холодницький не звертався до ГПУ із заявою про незаконне прослуховування, але більше подробиць не розповів.

20 березня 2018 року у кабінеті керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького знайшли прослуховувальні пристрої. Сам він зауважив, що не знає, кому належить виявлений 6 березня пристрій і чекає відповіді на це у правоохоронних органів.

Сеть Цитрус оказалась замешана в скандале с личными фото клиентки

lohotron1

 

Сеть Цитрус оказалась замешана в скандале из-за того, что переданный на сервисное обслуживание телефон клиента был перепродан третьим лицам, сообщает Национальное бюро расследований Украины.

Сеть Цитрус обязалась «исчерпать инцидент», в ходе которого смартфон iPhone 6S, переданный клиентом на ремонт и, впоследствии, на утилизацию оказался в руках у злоумышленников. Об этом, как сообщает AIN, заявил CEO компании Цитрус Виталий Кузнецов в Facebook.

Бізнес-партнер Порошенка за 2 роки натендерив майже мільярд

Poroshenko-Petro8-300x258

 

Протягом 2016—2017 років Автоскладальний завод №1 компанії «Богдан Моторс» уклав тендерних контрактів на постачання, обслуговування автобусів та тролейбусів  на суму понад 919 мільйонів гривень.

Про це заявив голова експертної організації StateWatch Гліб Канєвський, посилаючись на аналіз закупівель у системі ProZorro, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Зокрема левову частку грошей сплатила столична влада. За два роки КП «Київпастранс» закупило тролейбусів на 702,2 мільйони гривень.

«Я його не боюся», — листування льотчика-героя Волошина, який покінчив життя самогубством ймовірно через губернатора Савченка

Ukr-RIP2-500x325

 

Миколаївське видання «Ніквєсті» опублікувало листування в.о. директора Миколаївського аеропорту, відомого українського льотчика Владислава Волошина, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Спілкування між двома людьми проходило в безкоштовній системі миттєвого обміну повідомленнями WhatsApp. З ким саме спілкувався Волошин — невідомо, але свого співрозмовника він назвав Макс.

В кінці листування льотчик пише, що не боїться «його», але не хочеться дітей залишати без батька.