Архивы за месяц: апреля 2018

#Кличко залишить майже весь Київ без гарячої води до літа

Klichko-reshali1-500x250

 

Гарячого водопостачання у домівках киян щонайменше у 8 районах із 10-ти не буде до 1 червня – проводитимуть гідравлічні випробування, повідомляє 40ka.info.

Цього року ці роботи почали раніше, бо все одно укладають угоди на газопостачання котелень, пояснив заступник голови Київської міськдержадміністрації Петро Пантелеєв.

«Цього року ми розпочали випробування раніше, ніж зазвичай», – зазначив він, цитує офіційний портал Києва.

Рюкзаковщина. Суд остаточно скасував арешт нерухомості сина Авакова

avakov-poroshenko-kaznokrad1

Солом'янський районний суд Києва повторно скасував арешт нерухомості сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександра, якого підозрюють в розкраданні грошей при закупівлі МВС рюкзаків для Нацгвардії. Про це повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Про це йдеться в рішенні суду від 17 квітня 2018 року.

Слідчий суддя Людмила Кізюн ухвалила скасувати арешт майна Олександра Авакова.

Мова йде про 3 паркомісця і 2 квартири. Зазначають, що ухвала оскарженню не підлягає.

З банку Януковича-молодшого зникли 2 мільярди гривень, — розслідування

Yanuk-babki1-500x354

 

З «Всеукраїнського банку розвитку», який належав сину екс-президента Віктора Януковича Олександру, було виведено близько 2 млрд гривень, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Про це йдеться у статті ЕП.

Нещодавно у ЗМІ з’явилась інформація, що Печерський районний суд зняв арешт з рахунків компаній, які правоохоронці відносили до «орбіти впливу» Олександра Януковича.

Як стало відомо ЕП, з арештованих раніше 2,6 млрд гривень, що знаходились на рахунках у «Всеукраїнському банку розвитку» близько 2 млрд грн вже виведено. Решта коштів існує лише на папері.

В НАБУ подтвердили задержание в Германии близкого к Суркисам экс-нардепа Дмитрия Крючкова

naruchniki1

 

Готовится пакет документов на экстрадицию главного фигуранта коррупционной схемы по выведению средств компании «Запорожьеоблэнерго», сообщает Национальное бюро расследований Украины.

В Германии задержали бывшего народного депутата Дмитрия Крючкова, которого подозревают в хищении средств «Запорожьеоблэнерго».

Об этом сообщили в Национальном антикоррупционном бюро Украины, передает Радио Свобода.

"14 апреля на территории Германии задержан председатель правления ЗАО «ХК „Энергосеть“, который подозревается в совершении преступлений, предусмотренных ч. 5 ст. 191 и ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 364 УК Украины. Национальное бюро готовит пакет документов, необходимых для экстрадиции подозреваемого в Украину, который в ближайшее время будет передано компетентным органам Германии», — говорится в ответе НАБУ на запрос программы «Схемы».

Радника Порошенка — Віктора Назаренка підозрюють у незаконному збагаченні

Nazarenko-Viktor1-500x281

 

Національне антикорупційне бюро підозрює радника президента Петра Порошенка, екс-глави Держприкордонслужби Віктора Назаренка у незаконному збагаченні, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Про це йдеться в матеріалах Солом'янського райсуду Києва від 10 квітня 2018 року.

Відзначається, що в рамках кримінального провадження №52017000000000321 від 13 травня 2017 року за ч. 3 ст. 368-2 (незаконне збагачення) ККУ детективи НАБУ просили суд надати тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю і перебувають у володінні ПАТ АКБ «Львів».

Мільйони, нерухомість і розкішні авто: міністри уряду Гройсмана за рік розбагатіли. Розслідування

moe1

 

Зростання грошових активів, нові квадратні метри, люксові автівки і навіть авторські права на книги — 2017 рік видався доволі продуктивним для членів Кабінету міністрів.

Про це йдеться в дослідженні проекту Bihus.Info.

Повідомляється, що дружина прем'єр-міністра Володимира Гройсмана Олена купила в 2017 році автомобіль Mercedes-Benz GLE 350d, в також отримала в спадщину 1,5 тисячі квадратних метрів землі і житловий будинок у Вінниці площею 26,3 кв. м, а грошові активи родини за 2017 рік зросли на 16 млн гривень.

«Нулевая» декларация: у #Порошенко по-новому зарятся на доходы украинцев

poroshenko-prot-banderivciv1-500x315

 

Чтобы победить коррупцию, ее нужно возглавить… Эту известную шутку на полном серьезе пытаются реализовать малоизвестные члены Блока Петра Порошенко — Геннадий Чекита и Андрей Шинькович. Оба нардепа предлагают  легализировать все доходы, полученные в результате коррупционных и прочих незаконных действий.

Под видом борьбы с «тенью»

Речь идет о нашумевшем законопроекте №8257: «О правовом режиме добровольного декларирования средств, имущества и других объектов физическими лицами». Его авторы предлагают установить смешную «откупную»: всего 2,5% налога от всего имущества и средств, указанных в декларациях доморощенных «скоробагатьків». Т.е., всем, кто сколотил не менее 1 млн грн, гарантируют прощение со стороны контролирующих органов (включая налоговую, полицию, Нацбанк, таможню и т.д). Об этих депутатских «ноу-хау» уже сообщал сайт Национального бюро расследований Украины: «Діставайте гроші з-під матраців: бюджет депутати вирішили наповнити за рахунок українців».

Нові правила прописки: злочинна влада придумала, як влізти з відеокамерами в особисте життя українців

Poroshenko-zlidni1-500x375

 

Українцям змінюють систему реєстрації місця проживання, повідомляє 40ka.info.

Офіс реформ адміністративних послуг оприлюднив відповідний проект закону «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання», який регламентує процес прописки і виписки громадян і їхніх дітей.

У разі успішного голосування в Раді, норми вступлять чинності 1 січня 2020 року.

Документом вносяться такі основні зміни в систему реєстрації місця проживання в Україні:

Президентские крадут уже миллиардами. Зачем #Кононенко литиевые месторождения? Расследование

Kononenko-Poroshenko1-500x319

 

Игорь Кононенко снова попал в коррупционный скандал. На этот раз журналисты обвиняют его в том, что фирма людей, приближенных к депутату, получила вне конкурса литиевое месторождение, которое может принести владельцу до 2,5 млрд долларов. Впрочем, выполнение пункта «пилите, Шура, они литиевые» может превратиться в политическое противостояние с тяжелыми последствиями.

Речь о Шевченковском месторождении, разрешение на разработку которого на 20 лет получила некая фирма «Петро-консалтинг», пишет  издание INSIDER. При этом сделала это, избежав конкурса благодаря процедуре «апробации». Компания якобы «переоценила» документы на открытое еще в 1982 году месторождение.

До закупівлі БМП залучили фірму-прокладку «PetraLink», — Лещенко. Відео

groshi-na-war1

 

Депутат із фракції БПП Сергій Лещенко заявляє, що Україна закуповує вживані бойові машини піхоти в Європі через посередника, зареєстрованого на Кіпрі.

Про це він розповів у програмі «Чесна політика» на 24 каналі, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Депутат припускає, що до цього причетний президент Петро Порошенко.

За словами Лещенка, Порошенко хоче об'єднати наступні вибори президента з проведенням референдуму щодо вступу до Євросоюзу та НАТО. При цьому АП вже 2 роки блокує реформу Служби безпеки України, аби не йти назустріч вимогам НАТО в частині підзвітності СБУ суспільству і зняття повноважень щодо розслідування бізнес-конфліктів.