Архивы за день: 18.04.2018

Президентские крадут уже миллиардами. Зачем #Кононенко литиевые месторождения? Расследование

Kononenko-Poroshenko1-500x319

 

Игорь Кононенко снова попал в коррупционный скандал. На этот раз журналисты обвиняют его в том, что фирма людей, приближенных к депутату, получила вне конкурса литиевое месторождение, которое может принести владельцу до 2,5 млрд долларов. Впрочем, выполнение пункта «пилите, Шура, они литиевые» может превратиться в политическое противостояние с тяжелыми последствиями.

Речь о Шевченковском месторождении, разрешение на разработку которого на 20 лет получила некая фирма «Петро-консалтинг», пишет  издание INSIDER. При этом сделала это, избежав конкурса благодаря процедуре «апробации». Компания якобы «переоценила» документы на открытое еще в 1982 году месторождение.

До закупівлі БМП залучили фірму-прокладку «PetraLink», — Лещенко. Відео

groshi-na-war1

 

Депутат із фракції БПП Сергій Лещенко заявляє, що Україна закуповує вживані бойові машини піхоти в Європі через посередника, зареєстрованого на Кіпрі.

Про це він розповів у програмі «Чесна політика» на 24 каналі, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Депутат припускає, що до цього причетний президент Петро Порошенко.

За словами Лещенка, Порошенко хоче об'єднати наступні вибори президента з проведенням референдуму щодо вступу до Євросоюзу та НАТО. При цьому АП вже 2 роки блокує реформу Служби безпеки України, аби не йти назустріч вимогам НАТО в частині підзвітності СБУ суспільству і зняття повноважень щодо розслідування бізнес-конфліктів.

Спільник Порошенка з РНБО Гладковський витратив мільйон гривень на весільні декорації в Італії

Gladkovskyi-Oleg1

 

Перший заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони і бізнес-партнер президента Петра Порошенка Олег Гладковський витратив понад мільйон гривень на послуги італійської компанії з організації весілля.

Про це йдеться у повідомленні про суттєві зміни у майновому стані посадовця у Єдиному державному реєстрі декларацій.

Зазначається, що Гладковський витратив 1007060 гривень за послуги з організації весільного урочистого заходу компанією LE COPERTURE SRL.