Архивы за месяц: января 2017

Мафиози Бахматюк проплатил блогеров для своей поддержки. Фотофакт

bahmatyuk-troli1

Как по волшебству толпа проплаченных блогеров начала «топить» за Олега Бахматюка, взяв на вооружение один и тот же материал, сообщает антикоррупционный портал «Гривна».

На картинке вы можете увидеть «честных и не заангажированных» блогеров про которых практически всем известно.

Василий Крутчак, Александр Барабошко, Сергей Гришин, Алексей Дурнев и другие борцы за «зелёных президентов».

Проплаченные статьи и проплаченная реклама в крупных профильных и не очень изданиях.

Як #Ахметов, #Янукович та #Порошенко заробляють на торгівлі з окупованим Донбасом. Розслідування. Інфографіка

banda-poroshenka2

 

«Роттердамська» формула «порошенківців» зробила енергетичне вугілля для українців найдорожчим у світі, повідомляє Національне бюро розслідувань України. Вартість вугілля «роттердамською формулою» закладена у тарифи на електроенергію для населення.

Визначена державою ціна енергетичного вугілля є найвищою в світі. Відповідні дані першим оприлюднив екс-член НКРЕКП Андрій Герус.

У перерахунку на калорійність вугілля 6000 ккал/кг паливо по так званій «роттердамській» формулі коштує $63 за тонну. Тоді як до введення цієї формули  його вартість становила близько $44.

Двох німецьких правоохоронців засудили за 270 тисяч євро хабарів від мафіозі Фірташа

Firtash-Yanuk1-500x349

 

Екс-комісара земельної поліції і детектива, послугами яких користувався, зокрема, і український бізнесмен Дмитро Фірташ, в Німеччині визнали винними в корупції в особливо великих розмірах.

Про це пише DW, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Колишнього головного комісара кримінальної поліції землі Мекленбург-Передня Померанія Гайнца-Петера Гандорфа засудили до трьох років ув'язнення за отримання хабарів в особливо великих розмірах, розкриття службових таємниць і ухилення від сплати податків.

За зарплату 463 тыс. грн в месяц ставленик Гройсмана — глава «Укрзализныци» Балчун отсиживается в Польше. Документ

Balchun-Voicex1-500x281

 

 

Глава государственной компании «Укрзализнця» поляк Войцех Балчун проводит катастрофически мало времени на своем рабочем месте в Украине

Как сообщает Национальное бюро расследований Украины, об этом на своей странице в Facebook написал активист Общественного люстрационного комитета Карл Волох.

«Каков простейший способ завоевать сердце украинца? Достаточно быть иностранцем и объявить, что в Украине все воруют. После чего у вас надолго установится репутация антикоррупционера и реформатора, а любой человек, посмевший вас критиковать, будет объявлен ретроградом и мздоимцем», — пишет активист.

По схемам Мартыненко Украину обокрали на $13 млн, — Холодницкий

martinenko-mikola2

 

Участники преступной схемы экс-нардепа от «Народного фронта» Николая Мартыненко на протяжении 2015-го и 2016-го годов нанесли ущерб государству на сумму более $13 млн.

Об этом написал на своей странице в Facebook руководитель Специализированной антикоррупционной прокуратуры Назар Холодницкий, сообщает Национальное бюро расследований Украины.

Комментируя задержание топ-менеджеров госпредприятия «Объединенная горно-химическая компания» он отметил, что чиновники привлекли к активному соучастию представителей иностранного бизнеса, «организовали и воплотили в жизнь „эффективную“ схему незаконного обогащения за счет ресурсов, являющихся государственной собственностью».

Сергій Андрушко показав хто вечорами ходить до адміністрації президента #Порошенко. Відео

poroshenko-chort1-500x346

 

До адміністрації президента напередодні та після ухвалення державного бюджету приходили бізнесмени, судді, прокурори та очільники незалежних комісій.

Про це йдеться у сюжеті Сергія Андрушка з Радіо Свободи у програмі «Схеми», повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Зокрема, 21 грудня 2016 року біля будівлі журналісти помітили авто, яке належить Леоніду Крючкову. Він є рідним братом та партнером бізнесмена Дмитра Крючкова, який з літа перебуває у розшуку за підозрою розкраданні 346 мільйонів гривень «Запоріжжяобленерго».

Казнокрадство. Держшахта «Росія» купила м’яса по 4 тисячі гривень за кілограм та воду по 588 гривень за літр. Подробиці

doroga-voda1

Наприкінці грудня 2016 року шахта «Росія», яка є відокремленим підрозділом ДП «Селидіввугілля», купила 50 кг м’яса за 199,999 тисяч гривень, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Відповідна інформація оприлюднена у системі Prozorro.

Таким чином, кілограм м’яса обійшовся державному підприємству в 4 тисячі гривень.

При цьому, як повідомляють представники руху «Сильні громади», тендер на підприємстві не проводився.

Постачальником є фірма, зареєстрована у Покровську «Корнер-ПАК». Керівник цієї фірми Людмила Пальчик, яка проживає у Києві.

Прокуратура не забрала у батька екс-регіонала Шуфрича незадекларовані гектари у Конча-Заспі. Подробиці

Shufrich-Nestor2-500x332

 

Суд залишив компанії батька народного депутата від «Опозиційного блоку» Нестора Шуфрича 8 гектарів землі в Обухівському районі Київської області, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Відповідне рішення Вищий господарський суд ухвалив 26 грудня 2016 року.

У березні 2016-го перший заступник прокурора Київської області подав позов про витребування землі.

У травні і жовтні минулого року суди першої та апеляційної інстанцій у позові прокурора відмовили. ВГСУ прийняв аналогічне рішення.

Генпрокурору #Луценко не цікава зустріч Кононенка зі Злочевським. Справи щодо регіонала закриті

LucenkoKolesnikovAhmetov-500x323

 

Генеральну прокуратуру Юрія Луценка не зацікавила зустріч нардепа Ігоря  Кононенка із екс-міністром екології часів Януковича Миколою Злочевським, справи проти екс-міністра регіонала закриті.

Такий висновок можна зробити з відповіді Генпрокуратури на запит видання «Українська правда», повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«Відомості, вказані  у запиті, щодо можливої зустрічі народного депутата Ігоря Кононенка в ресторані у Відні із колишнім міністром екології З. (Злочевським — УП) не стосувалися предмету розслідування кримінального правопорушення, вчиненого З., відповідно в рамках кримінальних проваджень не досліджувалися», — зазначили у відповіді на запит.

Король Бобриці погрожує редактору часопису sprotiv.org Гладчуку

На фото Олександр Король та його родичка, яка незаконно отримувала подвійну зарплату у сільраді

На фото Олександр Король та його родичка, яка незаконно отримувала подвійну зарплату у сільраді

 

Журналіст і громадський діяч Вадим Гладчук отримав листа Бобрицького сільського голови Олександра Короля з погрозами відключити від електрики будівництво його дачі у селі Бобриця та ще й оштрафувати за перебування у недобудованому будинку. Погрози для солідності перемішані з бюрократичною ахінеєю, яка не має юридичного сенсу, повідомляє Український інформаційний портал.