Архивы за месяц: февраля 2017

НАБУ засекретило всю інформацію щодо «рюкзаків Авакова». Подробиці. Відео

avakov-poroshenko-kaznokrad1

 

У бюро, пославшись на «таємницю слідства», не відповіли, навіть, на загальні питання видання DT.UA про хід розслідування і терміни передачі справи до суду, повідомляє sprotiv.org.

Національне антикорупційне бюро України засекретило всю інформацію щодо розслідування справи про розкрадання в МВС під час закупівлі тактичних рюкзаків для потреб міністерства.

Зокрема, у запиті редакція DT.UA цікавилася, чи допитувалися в рамках цього провадження міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та його син Олександр, а також чи підтверджено доказами причетність Олександра Авакова до ТОВ «Дніпровед» (фірми-постачальника рюкзаків) та його дружбу з власником цієї фірми Володимиром Литвином. Водночас, у НАБУ, пославшись на «таємницю слідства», не відповіли, навіть, на загальні питання про хід розслідування і терміни передачі справи до суду.

Російський агент Житомирський не відповідає на дзвінки екс-регіоналки Бахтеєвої

На фото Бахтеєва виступає на мітингу за сепаратистів у Донецьку, 2014 рік

На фото Бахтеєва виступає на мітингу за сепаратистів у Донецьку, 2014 рік

 

Народний депутат від «Опозиційного блоку» Тетяна Бахтеєва заявила, що звільнила свого помічника Юрія Житомирського, зв'язку з ним нардеп не має.

Про це вона розповіла в кулуарах Верховної Ради, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«Цим займаються інші помічники. Я йому декілька разів дзвонила, він не відповідав. Інший зв'язок з ним у мене відсутній. Згідно до його (Житомирського, — ред.) заяви, він вже звільнений», — сказала вона.

Аваковщина. У сожительницы кандидата на пост главы Нацполиции Сергея Князева нашли еще 6 незадекларированных квартир

 

Knyazev-Sergyi1-500x286

Мать детей кандидата на пост главы Нацполиции Сергея Князева является собственником семи квартир, трех машин и нескольких земельных участков, сообщает Национальное бюро расследований Украины.

В е-декларации Князева указано, что он владеет двумя квартирами под Киевом: в Броварах и в поселке Чабаны. Последняя квартира находится в совместной собственности вместе с детьми и Викторией Князевой. Вместе с тем, в декларациях за последние три года Князев не указывал наличие жены, пишет  проект «Народное НАПК» журналиста Дениса Бигуса.

Консула Украины в Иордании Алексея Слуку обвиняют в вымогательстве

dolari-kapusta1

 

Министерство иностранных дел проверяет информацию о вымогательстве консулом Украины в Иордании Алексеем Слукой взятки у иорданского студента за получение визы в Украину.

Об этом говорится на странице департамента консульской службы МИД в Facebook, сообщает Национальное бюро расследований Украины.

Эта проверка — реакция на информацию, обнародованную активистом Богданом Логвиненко.

По его словам, студент из Иордании Ахмад Акиль учился в Днипре на стоматолога до лета 2014 года, после чего из-за напряженной ситуации в стране решил вернуться домой не окончив учебу. Вернуться и продолжить обучение ему трижды запретило украинское консульство, вследствие чего Акиль уехал в Грузию.

НАБУ та Генпрокуратура не розслідують незаконне збагачення братів Дубневичів, покривають корупцію на Укрзалізниці. Відео

Dubnevychi2

Народні депутати брати Дубневичі продовжують заробляти мільйонні статки на Укрзалізниці за сприяння прем’єр-міністра Володимира Гройсмана і через корумпованість правоохоронних органів. Незважаючи на численні заяви в антикорупційні органи, підприємства, пов’язані з народними депутатами продовжують вигравати мільярдні контракти на Укрзалізниці.

Про це на телебаченні заявив народний депутат Віталій Купрій, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Коментуючи останній конфлікт, який виник минулого тижня на засіданні Кабінету міністрів України між очільником «Укрзалізниці» Войцехом Бальчуном та міністром інфраструктури Володимиром Омеляном, нардеп зазначив: «В природі конфлікту в «Укрзалізниці» боротьба за грошові потоки. В 2016 році до мене звернулись люди, які брали участь в тендері на Укрзалізниці і вони не змогли перемогти тому що там люди нардепів братів Дубневичів зараз повністю захопили Укрзалізницю. Я зайнявся цією ситуацією, і побачив, що лише на одній операції, яка відбувалась в березні 2016 року можна було б зекономити 57 млн грн. Тоді були набагато дешевші пропозиції. Тоді ця операція пройшла. Я звернувся тоді в НАБУ. Було відкрите кримінальне провадження, чотири чи п’ять людей було одразу арештовано, однак пізніше вони вийшли під заставу», – розповів депутат.

Фірми #Порошенко й #Кононенко весь рік на мільйони купували газ у екс-регіонала Злочевського. Розслідування Радіо Свобода. Відео

Zlochevskyi-Mikola3

 

Фірма міністра екології в уряді часів Віктора Януковича Миколи Злочевського продавала газ компаніям президента Петра Порошенка та його оточення.

Про це йдеться у розслідуванні програми «Схеми» Радіо Свобода, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Згідно з інформацією журналістів, аналіз документів вказує на те, що Злочевський залишається єдиним бенефіціарним власником Burisma Group.

ТОВ «Парі» – це одна з чотирьох газодобувних фірм Burisma Group, за весь 2016 рік продала газ на 270 мільйонів гривень. Частину – своїм же компаніям з Burisma Group для подальшого перепродажу.

Суд зобов’язав Генпрокуратуру перевірити незаконне збагачення києво-святошинського прокурора Юрія Дмитруня. Подробиці

Dmitrun-Yuryi-Yulya1-500x333

 

Печерський райсуд Києва зобов’язав Генпрокуратуру внести в Єдиний реєстр досудових розслідувань інформацію щодо можливого незаконного збагачення очільника Києво-Святошинської прокуратури Юрія Дмитруня.

Про це пише видання «Наші гроші», повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Відзначається, що інформацію про нерухоме майно Дмитруня та його дружини прокурорки Лілії Дмитрунь «Наші гроші» опублікували наприкінці 2016 року.

У матеріалі йшлося, що дружина очільника Києво-Святошинської прокуратури Юрія Дмитруня Лілія оформила на себе квартиру площею 78 квадратів у районі столичної Саперної Слобідки наприкінці 2016 року. У сусідніх будинках нині таке житло продають по $1 тисячі за квадрат.

У шоколаді? Генпрокуратура Луценко закрила справу проти екс-міністра регіонала Злочевського. Подробиці

Zlochevskyi-Mikola3

 

Генеральна прокуратура України закрила кримінальне провадження щодо ТОВ ЕСК Еско-Північ, компанії екс-міністра Миколи Злочевського, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Як зазначає прес-служба Генпрокуратури України, збитки державі відшкодовано. В цілому сума сплати до державного бюджету склав 180 млн гривень, зазначили у відомстві...

Раніше екс-міністра екології та природних ресурсів слідство підозрювало в розкраданні, відмиванні доходів та ухиленні від сплати податків (ч. 3 ст. 368-2; ч. 3 ст. 212; ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України).

Аваковщина. В Киеве двое патрульных полицейских жестоко избили мужчину. Видео

police-new1-500x330

 

В Киеве двое патрульных полицейских избили мужчину, который пытался зафиксировать на мобильный телефон незаконные, по его мнению, действия правоохранителей.

Об этом рассказали в пресс-службе прокуратуры Киева, сообщает sprotiv.org.

«Сведения о данном факте внесены в ЕРДР по ч. 2 ст. 365 УК Украины («Превышение власти или служебных полномочий работником правоохранительного органа») УК Украины», — сообщают в прокуратуре.