Архивы за день: 03.02.2017

Фірми #Порошенко й #Кононенко весь рік на мільйони купували газ у екс-регіонала Злочевського. Розслідування Радіо Свобода. Відео

Zlochevskyi-Mikola3

 

Фірма міністра екології в уряді часів Віктора Януковича Миколи Злочевського продавала газ компаніям президента Петра Порошенка та його оточення.

Про це йдеться у розслідуванні програми «Схеми» Радіо Свобода, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Згідно з інформацією журналістів, аналіз документів вказує на те, що Злочевський залишається єдиним бенефіціарним власником Burisma Group.

ТОВ «Парі» – це одна з чотирьох газодобувних фірм Burisma Group, за весь 2016 рік продала газ на 270 мільйонів гривень. Частину – своїм же компаніям з Burisma Group для подальшого перепродажу.

Суд зобов’язав Генпрокуратуру перевірити незаконне збагачення києво-святошинського прокурора Юрія Дмитруня. Подробиці

Dmitrun-Yuryi-Yulya1-500x333

 

Печерський райсуд Києва зобов’язав Генпрокуратуру внести в Єдиний реєстр досудових розслідувань інформацію щодо можливого незаконного збагачення очільника Києво-Святошинської прокуратури Юрія Дмитруня.

Про це пише видання «Наші гроші», повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Відзначається, що інформацію про нерухоме майно Дмитруня та його дружини прокурорки Лілії Дмитрунь «Наші гроші» опублікували наприкінці 2016 року.

У матеріалі йшлося, що дружина очільника Києво-Святошинської прокуратури Юрія Дмитруня Лілія оформила на себе квартиру площею 78 квадратів у районі столичної Саперної Слобідки наприкінці 2016 року. У сусідніх будинках нині таке житло продають по $1 тисячі за квадрат.

У шоколаді? Генпрокуратура Луценко закрила справу проти екс-міністра регіонала Злочевського. Подробиці

Zlochevskyi-Mikola3

 

Генеральна прокуратура України закрила кримінальне провадження щодо ТОВ ЕСК Еско-Північ, компанії екс-міністра Миколи Злочевського, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Як зазначає прес-служба Генпрокуратури України, збитки державі відшкодовано. В цілому сума сплати до державного бюджету склав 180 млн гривень, зазначили у відомстві...

Раніше екс-міністра екології та природних ресурсів слідство підозрювало в розкраданні, відмиванні доходів та ухиленні від сплати податків (ч. 3 ст. 368-2; ч. 3 ст. 212; ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України).