Архивы за месяц: ноября 2017

7 млрд грн повернення ПДВ, — Transparency International вважає, що #Хомутиннік має стати об'єктом розслідувань НАБУ і НАЗК

Homutinik-dulya1

 

У вересні поточного року Transparency International (TI) презентував дослідження про наявність конфлікту інтересів у народних депутатів України, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Про реакцію компетентних органів, парламентаріїв і Регламентного Комітету ВР у коментарі журналістам розповів виконавчий директор TI Ярослав Юрчишин.

Це дослідження готувалося за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку USAID. Але в середовищі українського істеблішменту, схоже, зробили вигляд, що його і зовсім не було.

Незаконне збагачення, — НАБУ з’ясовує, звідки у голови Держаудитслужби Лідії Гаврилової з'явились 10 мільйонів

groshi2-300x225

 

Детективи НАБУ за процесуального керівництва САП підозрюють голову Державної аудиторської служби Лідію Гаврилову у поданні неправдивих даних у деклараціях за 2015 та 2016 роки, а також в незаконному набутті активів у розмірі 9,92 мільйонів гривень.

Про це пишуть «Наші гроші» посилаючись на судові документи, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Зазначається, що кримінальне провадження щодо Гаврилової внесене до ЄРДР 4 січня 2017 року за статтями «Декларування недостовірної інформації» та «Незаконне збагачення».

Аваковщина. Теща главного завхоза Нацполиции с доходом в 10 тыс. грн имеет Maserati, особняк на Днепре. Видео

avakov-poroshenko-kaznokrad1

 

 

Татьяна Зачиняева, теща главы Департамента управления имуществом Нацполиции Ивана Наумова, является обладательницей люксовой Maserati Levante, земельных участков под Киевом и Николаевом, а также недостроя стоимостью 500 тыс. долларов.

Теща главного полицейского завхоза владеет миллионными состояниями. Об этом говорится в расследовании Bihus.info, сообщает НБРУ.

Родственница полицейского руководителя является собственницей трех земельных участков на берегу обводного канала Киевского водохранилища. Общая площадь участков составляет 39 соток, а их приблизительная стоимость — 97,5 тыс. долл. На одном из участков сейчас возводится частный дом.

Мати керівника Державного бюро розслідувань Романа Труби зареєструвала особняк під Львовом

Truba-Roman1-500x281

 

Матір очільника Державного бюро розслідувань Романа Труби зареєструвала особняк площею 300 квадратних метрів у селищі Рудне поблизу Львова, повідомляє НБРУ.

Про це пишуть «Наші гроші», посилаючись на витяг із Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Ольга Труба зареєструвала право власності на будинок у січні 2017 року. Також вона володіє земельною ділянкою біля житла на 0,09 га.

За что аферист Альперин предложил НАБУ почти миллион долларов? Расследование

Alperin-Vadym3

 

 

Скандальная история с занижением стоимости импорта на Киевской таможне получила неожиданное продолжение.

Не успел Департамент по расследованию особо важных дел в сфере экономики совместно с НАБУ намекнуть, что известный бизнесмен Вадим Альперин пытался дать детективу НАБУ взятку в $800 тыс., как в воспользовавшись социальной сетью Facebook перед широкой общественностью предстал генеральный прокурор Юрий Луценко и сорвал покровы тайны с дела.

Велика стіна Яценюка: мільйонні витрати під грифом «секретно». Відео

yacenuk-stina2

 

На проект “Стіна”, що має укріпити український кордон, вже витрачено близько 680 млн грн, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Стіни і досі нема. Натомість є: «секретні» тендери без конкурсу, 79-річні бабусі у генпідрядниках, компанії із статутним капіталом в 1 грн у виконавцях.

То коли буде стіна, Арсенію Петровичу?

#НАБУ порушило справу про незаконне збагачення #Луценко

Lucenko-genprokuror2

 

Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження за фактом ймовірного незаконного збагачення генерального прокурора Юрія Луценка.

Про це розповіла «Українській правді» речниця НАБУ Світлана Оліфіра, повідомляє 40ka.info.

«За ухвалою суду, яка зобов'язала внести відомості до ЄРДР, детективи внесли ці відомості, і розпочато розслідування за фактом ймовірного незаконного збагачення», — розповіла вона.

За словами Оліфіри, справа стосується саме генпрокурора і порушена 30 жовтня за ч. 3 ст. 368-2 Кримінального кодексу.

Роман Труба — це людина Пашинського, а не Турчинова, — Володимир Бойко

Pashinskyi-Sergyi-fuck1

 

Інтернет-ЗМІ активно обговорюють майбутнє призначення головою Державного бюро розслідувань Романа Труби, називаючи його людиною Турчинова. Дійсно, Порошенко дав вказівку комісії, що обирає голову ДБР, проголосувати за Трубу. Але Труба – це не людина Турчинова (хоча саме Турчинов дав Порошенку гарантії лояльності Труби), це – людина Пашинського.

Нагадую, що після втечі Януковича Турчинов став в.о. президента України, а Пашинський очолив при ньому Адміністрацію Президента й домігся призначення начальником Головного слідчого управління Генпрокуратури свого кума Ігоря Щербини (у Пашинського та Щербини давня історія відносин – ще з тих часів, коли заступник голови правління «Ощадбанку» Пашинський був арештований за розкрадання 4 млн. доларів і 1,7 млн. грн., але невдовзі вийшов на волю, оскільки справу розслідував слідчий Щербина). А вже Щербина підтягнув у Київ і за допомогою Пашинського влаштував на посаду начальника Управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури прокурора Пустомитівського району Львівської області Трубу.

Ще один суд відмовився ув'язнювати сина-казнокрада Авакова

avakov-poroshenko-kaznokrad1

 

Апеляційний суд Києва відмовився змінювати запобіжний захід сину міністра внутрішніх справ Олександру Авакову, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Розгляд апеляції на рішення Солом'янського райсуду Києва від САП затримався на півтори години. Суд відмовився призначати сину міністра внутрішніх справ Олександру Авакову інший запобіжний захід: він мусить носити електронний браслет.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура вимагала призначити Олександру Авакову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у п'ять мільйонів гривень.

«Рюкзаки Авакова 2» — откуда взялась и как работает схема хищения бюджетных средств

Avakov-gold1

 

Стала известна еще одна коррупционная схема в которой замешаны семья Авакова, непосредственно МВД и работники правовых органов. Граждане Кривопуст Константин Викторович совместно со своей командой и работники адвокатской компании «Правовой партнер»: Шубенков Антон Михайлович, Соломяник Дмитрий Владимирович и Андрийчук Руслан Борисович занимаются отмыванием денег и участвуют в хищении бюджетных средств.

Местом работы «адвокатской компании» является закрытый ресторан «Vogue Cafe». Пока служба безопасности отеля охраняет двери 11 этажа гостиницы Fairmont Grand Hotel Kyiv «видные юристы» принимают кокаин и «решают вопросы».