Архивы за месяц: декабря 2017

Суд закрив справу проти екс-голови ДУС Ігоря Тарасюка, який сприяв Януковичу в заволодінні Межигір'ям

Mezigorie1

Печерський районний суд Києва звільнив від кримінальної відповідальності колишнього голову Державного управління справами Ігоря Тарасюка й зняв арешт із його майна.

Про це повідомляє Національне бюро розслідувань України з посиланням на ухвалу суду від 22 грудня 2017 року.

Зазначається, що відповідне клопотання надійшло в суд 1 серпня. Причина — закінчення строків.

У судовому засіданні прокурор і захисник підсудного підтримали це клопотання.

НАБУ розслідує корупційні маніпуляції з контрактами «Укроборонпрому»

Ukroboronoprom1

 

НАБУ побачило корупцію в «Укроборонпромі».

Про це пише журналіст Аскольд Крушельницький в статті для Foreign Policy, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

У звіті НАБУ за 2017 рік вказано, що в «Укроборонпромі» здійснювались маніпуляції з контрактом на $39 млн на постачання запчастин для «Антонова» AN-32 міноборони Іраку.

«У документі йдеться про розслідування НАБУ діяльності двох високопосадовців „Укрспецекспорту“, підрозділу концерну, що займається експортом зброї, а також громадянина Індії, який проживає в Києві і, за повідомленнями, переказав близько $6 млн на банківський рахунок компанії Paramount General Trading з ОАЕ», – йдеться в статті.

Суд повернув синові Авакова закордонний паспорт і зняв браслет

avakov-poroshenko-kaznokrad1

 

Солом'янський районний суд Києва ухвалив повернути закордонний паспорт сину голови МВС Арсена Авакова Олександру і зняти з нього електронний браслет.

Про це розповіло «Українській правді» джерело в правоохоронних органах, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

За словами співрозмовника УП, відповідне рішення суд ухвалив на засіданні 22 грудня 2017 року.

Він пояснив, що прокуратура клопотала про продовження особистих зобов'язань, але суд задовольнив клопотання лише частково – син очільника МВС має з'являтися до слідчого чи в суд за першим викликом, але отримав назад документи для виїзду за кордон.

Суд Лондона заморозив активи олігарха Григоришина

Grigorishin-Konstantin1

 

Високий суд Англії та Уельсу видав наказ про заморожування активів групи «Енергетичний стандарт» українсько-російського бізнесмена Костянтина Григоришина.

Про це повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Рішення винесено як забезпечувальна міра в рамках арбітражного розгляду з Вадимом Новинським і Володимиром Лук'яненком-молодшим на більш ніж 300 млн доларів навколо великого машинобудівного підприємства ПАТ «Сумське НВО».

Рішення винесено на вимогу адвокатів Володимира Лук'яненка-молодшого і компаній, пов'язаних з Новинським, які побоюються, що Григоришин може приховувати активи, щоб уникнути виплат за рішенням арбітражу.

Меру Ірпеня Володимиру Карплюку повідомили про підозру у низці тяжких злочинів

Kriminal-kodeks1

 

Прокуратура Київської області оголосила про підозру меру Ірпеня Володимиру Карплюку у вчиненні низки тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень.

Про це зазначено на сайті відомства, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«Прокурор Київської області Дмитро Чібісов повідомив про підозру Ірпінському міському голові, який діючи у злочинній організації разом зі своїм першим заступником та заступником, а також іншими особами, вчинив низку кримінальних правопорушень», — йдеться в повідомленні.

Олігарха Павла Фукса не впустили у США

Fuks-Kernes1

 

Російсько-українського бізнесмена Павла Фукса при проходженні кордону затримали для бесіди співробітники міграційної служби для з'ясування обставин.

Про це розповіли джерела Української правди, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Зазначається, що у підсумку після декількох годин, проведених в аеропорту, Фукс змушений був полетіти назад.

Бізнесмен в коментарі УП пояснив, що його не депортували, а не впустили через нібито неправильно заповнену анкету при отриманні візи.

Деньги Януковича: НАБУ проводит обыски в Госфинмониторинге у Игоря Черкасского

Cherkaskyi4

 

Детективы Национального антикоррупционного бюро проводят обыски в Государственной службе финансового мониторинга, сообщает НБРУ со ссылкой на источник в правоохранительных структурах.

НАБУ на данный момент не сообщало о спецоперации в госведомстве.

Однако ранее Бюро подтвердило, что ведет расследование в отношении главы  Государственной службы финансового мониторинга Игоря Черкасского.

Речь идет о «преступном списании» $1,5 млрд в бюджет Украины. Стоит отметить, что заявление о нарушении закона подал адвокат одной из оффшорных компаний, у которой и были списаны средства в рамках так называемого закона о спецконфискации. Это распоряжение суда разрешает возврат средств, незаконно выведенных экс-президентом Виктором Януковичем и его окружением.

Екс-регіонал #Хомутиннік продав екс-нардепу Буряку нерухомість у Козині на $2,5 млн

homuttinnik14-500x300

 

Співголова депутатської групи «партія Відродження» Віталій Хомутиннік продав екс-нардепу Олександру Буряку нерухомість вартістю близько 2,5 млн доларів.

Про це «Українські правді» розповів сам нардеп, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«Це дім та земельні ділянки під ним», – зазначив він, додавши, що йдеться про приблизно 70 соток землі в смт. Козин Київської області.

Так, протягом 19 та 20 грудня депутат 6 разів вніс до Єдиного державного реєстру декларацій зміни в майновому стані – дохід від відчуження майна.

Ежегодно из бюджета «Укрзалізниці» крадутся 15 миллиардов гривен, — министр инфраструктуры Владимир Омелян

corupt-golovi1-480x500

 

Ежегодно из бюджета компании «Укрзализныця» крадутся не менее 15 миллиардов гривен, и эти деньги идут в частные карманы. Об этом заявил Владимир Омелян, министр инфраструктуры, сообщает Национальное бюро расследований Украины.

«По моим оценкам, минимум 15 миллиардов гривен ежегодно крадутся из бюджета Укрзализныци в частные карманы. 15 млрд гривен — это строительство скоростной пути между Одессой и Киевом. 15 млрд гривен в следующем году — это строительство евроколеи между Киевом и Львовом», — заявил министр. По его словам, если в течение ближайших двух лет деньги исчезать не будут, на них можно построить коридор, который соединит Украину с Европой, а уже на третий год можно закупить новый подвижной состав, чтобы поезда курсировали по Украине со скоростью около двухсот километров в час, и это стоит реформы и борьбы за «Укрзализныцу».

Сына депутата упекли за решетку: аферист Андрей Швыдкий обманывал даже «своих». Видео

lohotron3

 

Наконец аферист Андрей Швыдкий, сын депутата Киевской облрады Николая Швыдкого, оказался на  скамье подсудимых.

Известно, полиция гонялась за ним целых два года, так он обманул людей почти на 4 млн гривен, сообщает Национальное бюро расследований Украины.

Так, делец обещал людям за полцены практически новые авто, брал деньги, а потом исчезал.

В его мошеннические сети попали бывшие одноклассники и однокурсники.