Архивы за день: 21.12.2017

Суд Лондона заморозив активи олігарха Григоришина

Grigorishin-Konstantin1

 

Високий суд Англії та Уельсу видав наказ про заморожування активів групи «Енергетичний стандарт» українсько-російського бізнесмена Костянтина Григоришина.

Про це повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Рішення винесено як забезпечувальна міра в рамках арбітражного розгляду з Вадимом Новинським і Володимиром Лук'яненком-молодшим на більш ніж 300 млн доларів навколо великого машинобудівного підприємства ПАТ «Сумське НВО».

Рішення винесено на вимогу адвокатів Володимира Лук'яненка-молодшого і компаній, пов'язаних з Новинським, які побоюються, що Григоришин може приховувати активи, щоб уникнути виплат за рішенням арбітражу.

Меру Ірпеня Володимиру Карплюку повідомили про підозру у низці тяжких злочинів

Kriminal-kodeks1

 

Прокуратура Київської області оголосила про підозру меру Ірпеня Володимиру Карплюку у вчиненні низки тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень.

Про це зазначено на сайті відомства, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«Прокурор Київської області Дмитро Чібісов повідомив про підозру Ірпінському міському голові, який діючи у злочинній організації разом зі своїм першим заступником та заступником, а також іншими особами, вчинив низку кримінальних правопорушень», — йдеться в повідомленні.

Олігарха Павла Фукса не впустили у США

Fuks-Kernes1

 

Російсько-українського бізнесмена Павла Фукса при проходженні кордону затримали для бесіди співробітники міграційної служби для з'ясування обставин.

Про це розповіли джерела Української правди, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Зазначається, що у підсумку після декількох годин, проведених в аеропорту, Фукс змушений був полетіти назад.

Бізнесмен в коментарі УП пояснив, що його не депортували, а не впустили через нібито неправильно заповнену анкету при отриманні візи.

Деньги Януковича: НАБУ проводит обыски в Госфинмониторинге у Игоря Черкасского

Cherkaskyi4

 

Детективы Национального антикоррупционного бюро проводят обыски в Государственной службе финансового мониторинга, сообщает НБРУ со ссылкой на источник в правоохранительных структурах.

НАБУ на данный момент не сообщало о спецоперации в госведомстве.

Однако ранее Бюро подтвердило, что ведет расследование в отношении главы  Государственной службы финансового мониторинга Игоря Черкасского.

Речь идет о «преступном списании» $1,5 млрд в бюджет Украины. Стоит отметить, что заявление о нарушении закона подал адвокат одной из оффшорных компаний, у которой и были списаны средства в рамках так называемого закона о спецконфискации. Это распоряжение суда разрешает возврат средств, незаконно выведенных экс-президентом Виктором Януковичем и его окружением.