Архивы за месяц: октября 2018

#Поплавський на презентації видав масажиста за професора Кембриджу

Poplavskyi-Mihailo1

Навколо презентації книги Михайла Поплавського «Ректор» розгорівся скандал, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

На своїй сторінці в Instagram ректор університету культури і мистецтв опублікував фото і відео з нібито офіційної презентації своєї книги, в якій брали участь офіційні представники Кембриджського університету.

Поплавський зазначив, що його книгу можна буде прочитати в бібліотеці університету.

У той же час, викладач Стенфордського університету Іван Козаченко провів своє власне розслідування і з'ясував, що від Кембриджського університету ніхто офіційно не брав участі.

Арестованный за долги торговый комплекс банкрота Бахматюка на Шулявке выставили на продажу

Bahmatuk-Zhevago1

Исполнительная служба Министерства юстиции продает в системе СЕТАМ 68% торгово-выставочного комплекса Квадрат-Шулявка (ТЦ Навигатор), расположенного в подземном переходе на ул. Довженко в Киеве.

Об этом говорится на сайте СЕТАМ, сообщает БанкИск.

На продажу выставлены 889,6 кв. м торгового комплекса, что составляет 68% площади ТЦ Навигатор. Стартовая цена объекта составляет 19,3 млн грн, гарантийный взнос – 5% (966,7 тыс. грн), минимальный шаг – 1%. Аукцион состоится 19 ноября 2018 года.

Дотации от государства миллиардеру Бахматюку нардеп Найем предложил отдать Нацполиции

bahmatuk-oleg9

Народный депутат Найем предложил не давать миллиарды из бюджета страны на развитие агросектора компаниям, которые и так в них не нуждаются – таким как «Укрлендфарминг» Олега Бахматюка, сообщает Национальное бюро рассследований Украины.

В проекте государственного бюджета на 2019 год предусмотрены дотации на поддержку агросектора в районе 6 млрд гривенн. Большую часть из них получат не мелкие фермеры, а крупные агрохолдинги. Об этом в своем блоге пишет народный депутат Мустафа Найем.

Розкрадання в ''Ощадбанку'': прокуратура обіцяє подання на нардепа Березкіна

Berezkin-Stanislav1

 

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала генеральному прокурору Юрію Луценку подання на притягнення до кримінальної відповідальності, народного депутата Станіслава Березкіна у справі про розкрадання в «Ощадбанку».

Про це написав керівник САП Назар Холодницький у Facebook, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

«Мною підписано та скеровано генпрокурору подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та взяття під варту (арешт) народного депутата Станіслава Березкіна», — повідомив він.

НАБУ задержало сына нардепа Станислава Березкина Максима

Berezkin-Stanislav1

 

Детективы Национального антикоррупционного бюро под процессуальным руководством Специализированной антикоррупционной прокуратуры задержали 10 человек и сообщили им о подозрении в завладении 20 млн долларов государственного «Ощадбанка».

Об этом говорится на сайте НАБУ, сообщает 40ka.info.

Среди подозреваемых — два действующих и один бывший сотрудник банка. В частности, речь идет о: бывшем директоре департамента корпоративного бизнеса (сейчас — заместитель председателя правления АО «Ощадбанк»), бывшем начальнике управления проектного финансирования (уволился в 2015 году), бывшей начальнице отдела управления проектного финансирования (сейчас — руководитель обозначенного управления госбанка).

В этом году порошенковские мафиози Косюк и Бахматюк украли из бюджета Украины 6,3 млрд гривен на “животноводство”

Bahmatuk-Poroshenko1

Нардеп Мустафа Найем рассказал в Facebook об эпическом воровстве аграрных олигархов из бюджета Украины, сообщает Национальное бюро расследований Украины.

«Я знаю, как проще договариваться с МВФ про очередные транши. Переговоры с фондом должен вести не Владимир Гройсман, а трое самых уважаемых в стране агрария — Юрий Косюк, Олег Бахматюк и Андрей Веревский. Этим ребятам уже третий год удается уговаривать правительсово выделять миллиарды (!) гривен из бюджета воюющей страны на свой личный высокорентабельный агробизнес.

Дмитро Малиновський затриманий у Франції, він причетний до розкрадання Одеського припортового заводу

naru4niki3

 

Затриманий французькими жандарми в Бургундії громадянин України, якого підозрюють у масштабній корупції, фігурував у справі про розкрадання коштів через Одеський припортовий завод.

Таку інформацію Національному бюро розслідувань України повідомило джерело у прокуратурі.

За інформацією джерела, затриманим виявився Дмитро Малиновський.

За даними Міністерства внутрішніх справ в розділі осіб, які переховуються від органів влади, є Дмитро Малиновський, який зник у серпні 2014 року.

Аваковщина. Родина головного поліцая Одещини Дмитра Головіна володіє апартаментами майже за 3 млн

police-new1-500x330

 

У вересні 2017 року 86-річний дідусь з Луганщини дружини начальника поліції Одеської області Дмитра Головіна придбав елітні апартаменти на березі моря, вартістю майже три мільйони гривень, яким користується сам поліцейський.

Про це йдеться у розслідуванні Слідство.Інфо, повідомляє 40ka.info.

Зазначається, що апартаменти розташовані на узбережжі Чорного моря у котеджному містечку «Золотий бугаз» в Одеській області, де є особиста охорона і приватний пляж.

Розробник одіозної бази Фонду держмайна розіграв 19 мільйонів Мінюсту на новий реєстр

tender1

 

 

ДП «Національні інформаційні системи» Міністерства юстиції України 28 вересня 2018 року за результатами тендеру замовило ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Медирент» розробку софту на 18,96 млн грн.

Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До середини 2019 року створять групу підсистем «Єдиний реєстр засуджених та осіб, узятих під варту» із річною гарантійною технічною підтримкою за 17,54 млн грн. і комплексну систему захисту інформації (КСЗІ) для неї за 1,41 млн грн. Замовник як адміністратор реєстру отримає всі майнові права на створений виконавцем софт.

Суд повторно відмовився розглянути законність закриття справи про «рюкзаки Авакова», — Центр протидії корупції

avakov-poroshenko-kaznokrad1

 

Солом'янський районний суд Києва повторно повернув громадській організації «Центр протидії корупції» скаргу на закриття Спеціалізованою антикорупційної прокуратурою кримінального провадження у справі про закупівлю Міністерством внутрішніх справ рюкзаків для Національної гвардії.

Про це йдеться в заяві організації, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Суддя Сергієнко постановила, що ГО «Центр протидії корупції» не є заявником у цьому кримінальному провадженні, а тому не має права оскаржити рішення прокурора.